aa105 april. In een regenachtige achtergrond wordt in de Sint Bonifaciusstraat de inmiddels jaarlijks gehouden Rommelmarkt opgebouwd. Wat gelijk opvalt en dat de hoeveelheid kramen is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Voor het Wijkmuseum zijn ook een aantal kramen ( “bemenst” met Rolf Craanen en Gezina opgezet. Daarnaast staan twee partytenten waarin vermoedelijk een muziekvereniging zijn geluiden zal laten horen. Dit blijkt inderdaad zo te zijn. Met die uitzondering dat Coda Muziek, zich heeft afgemeld. De vochtige omstandigheden om buiten te spelen zijn slecht voor de instrumenten. Men ziet er vanaf. De Jammyband zal vanmiddag wel komen spelen.

_DSC9793Na 11.00 uur, als een voorzichtig zonnetje er door breekt, komt ook het publiek te voorschijn. Een groot gedeelte van de straat is aan een zijde voorzien van kramen en kleedjes. Al vanaf het begin van de straat, aan de Noordewierweg staan de goederen uitgestald. Aan diversiteit geen gebrek. Van zandvormpjes tot computer, alles is te vinden. Een meubel achtige lade verbergt een heuse grammofoon die nog 78 toeren kan maken. Rolf Craanen, “Huismeester”van het wijkmuseum demonstreert aan de koopster, de werking van dit apparaat. Vele artikelen verwisselen weer van eigenaar.

In het WIjkmuseum pruttelt een ander hoogwaardig apparaat, namelijk de koffiemachine, nodig voor de mensen in en aan de kramen.

Ook Joke Sickmann heeft een kraam ter beschikking met redelijk duurzame spullen zo te zien.

_DSC9811Jammer dat er zo nu en dan een golf water uit de lucht valt. Bij een zonnetje is het goed toeven bij deze rommelmarkt. Het duurt nog de hele middag.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Impressie