Maki 1

De lente gaat nu toch echt beginnen:

Ringstaartmaki geboren in DierenPark Amersfoort

 

Ondanks de lage temperatuur voor deze tijd van het jaar, laat het voorjaar zich niet tegenhouden in DierenPark Amersfoort.  Bij de ringstaartmaki’s is een klein aapje geboren,  in de Stad der Oudheid mogen de twee jonge mini- ezeltjes naar buiten en er wordt een pinguïnjong aan zijn groepsgenoten voorgesteld.

 

Niet alleen de bezoekers zien uit naar beter weer, ook de dieren van DierenPark Amersfoort zijn toe aan hogere temperaturen. ‘’Door het koude weer, gaat het dit jaar anders dan anders. De jonge dieren blijven nu wat langer binnen, totdat zij sterker zijn. Dit paasweekend zullen de jonge maki en de ezeltjes hun neus buiten laten zien bij de eerste zonnestalen’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

 

Sinds deze maand krijgt de Siberische tijger Angara geen anticonceptie meer, nu is het dus wachten tot ook mannetje Ilya wordt bevangen  door lentekriebels. Naast de ringstaartmaki, de jonge ezeltjes en de pinguïn verwacht het Amersfoortse  DierenPark nog een aantal jonge dieren. ‘’Wij hebben een zwangere zebra, algazellen en de vogels zijn volop nesten aan het bouwen’’, zegt de hoofddierverzorger van DierenPark Amersfoort.

En vandaag op goede vrijdag zijn er nog 2 jonge ringstaart maki aapjes geboren (zie het filmpje)

http://youtu.be/RGIgmNzfDa0