DSC_4289Zaterdagmiddag 19 december even voor half drie, De Plataan en de bewoners zijn in kerstsfeer en versiering gehuld. De kerstkransjes, chocolade-sneeuwpopjes en chocolade-kerstmannen staan op tafel en de aanwezigen voorzien van koffie of thee. De gastvrouw is er maar druk mee. De muzikanten zetten hun standaards uit en de muziek erop. Een op “rollend gelijkend mondharmonica ensemble” en een trekzak ook wel bekend onder de naam accordeon leken de begeleiding te gaan vormen van “Riet’s koortje”.

De gastvrouw was nog druk aan het zorgen datDSC_4346 iedereen van drinken voorzien werd, toen buiten de koorleden aankwamen lopen. Ook zij werden voorzien van drinken, terwijl ze nog even de volgorde van de liedjes doornamen met elkaar. Begeleiders en bewoners vulden al snel de ruimte. Kinderen en kleinkinderen van Riet waren er ook en zouden, zo bleek even later, vanuit de zaal het koortje ritmisch ondersteunen met onder andere een kleine tamboerijn.

DSC_4292Myra Steens sprak het publiek even toe en sprak de hoop uit dat mensen toch ook vooral mee zouden zingen. Die vraag was niet aan dovemansoren gesteld, men zong van harte mee met liederen als “Komt allen tezamen” en andere kerstliedjes, maar ook het liedje “Cumbahja my Lord” bleek bij velen bekend genoeg om mee te zingen. Dit alles onder het toeziend oog van engelen en de kerstman. Tussendoor werd er soms even wat van het lekkers gesnoept maar daar was het dan ook voor neergezet. De sfeer, de stemming en de zang was goed. Grote kans dat Riet blij is met hetgeen hier door de “aardse zang-engelen” gebracht werd.

Verslag en foto’s: Ngie (klik hier voor het album)