ReuzenschildpadOp woensdag 22 mei is het precies 65 jaar geleden dat DierenPark Amersfoort de poorten opende voor publiek. Ter gelegenheid van dit gedenkwaardige moment verwelkomt het park een nieuw diersoort: reuzenschildpadden.

‘‘Wij staan op het punt om te beginnen met de bouw van een compleet nieuwe beleving in het DinoBos’’, vertelt ontwerper Erik van Vliet. ‘’De reuzenschildpadden houden van tropische temperaturen, de beplanting wordt op de dieren aangepast en natuurlijk ontbreken ook de speelse elementen niet. Er komen naast de schildpadden nog een aantal verschillende diersoorten in het nieuwe verblijf wonen.”

De reuzenschildpadden worden nu verzorgd door Jan Louwman, de eigenaar van het voormalige Dierenpark Wassenaar. Voordat de oprichters van het Amersfoortse park besloten een eigen DierenPark te starten, waren zij werkzaam in Dierenpark Wassenaar. Dit park is in 1985 gesloten, met de komst van de indrukwekkende reuzenschildpadden naar Amersfoort is de cirkel rond.

Naast deze nieuwe reuzen, heeft het park ter ere van het 65-jarig bestaan een Jubileum-abonnement in het leven geroepen. Met dit abonnement krijgen bezoekers extra’s als een Jubileumboekje waarmee zij dieren uit het park persoonlijk leren kennen en kunnen de abonnementhouders naast een jaar, nog 65 dagen extra genieten van DierenPark Amersfoort.

Op 22 mei wordt het nieuwe verblijf in het DinoBos geopend. Het weekend van 25 en 26 mei wordt het jubileum gevierd met een groot feest. ‘’Alles wat je maar kunt wensen op een kinderfeest wordt uit de kast gehaald’’, belooft DierenPark Amersfoort, dat met 65 jaar nog altijd gericht is op kinderen.