DSC_9458Soesterkwartier 1 juli 2016.

Gewend aan de vele optredens die worden georganiseerd in Lyvore (Birkhoven), wordt het als prettig ervaren, dat op andere, dan de gebruikelijke dagen en tijden, een optreden wordt verzorgd.

De standaard zondagmiddag, is gedurende de zomervakantie een variabele factor geworden en variatie doet de mens goed. Zo kunnen er optredens van diverse pluimage worden verwacht op de zaterdag/woensdag en vrijdagmiddagen.

DSC_9460Vrijdag 1 juli werd er door bezoekers voortdurend “Spaans”gesproken in Lyvore, vermoedelijk oefenend voor de komst van een voortreffelijke gitarist “Raymundo Valverde“. Een Nederlandse gitarist, geboren in Venezuela en Spaanstalig zingend, dan wel Nederlands.

Een ding was zeker, de omgang met het publiek in Lyvore, klikte gelijk. En dan maakt het ook wel uit, dat je als gitarist natuurlijk tegelijkertijd gewoon al lopend kan spelen en zingen. Dus geen microfoons, versterkers of andere audio apparatuur.

DSC_9461Het repertoire is wat moeilijk te omschrijven. De vele hartstochtelijk gespeelde muziekstukken en gezongen tekst, klonken veelal wel herkenbaar. Het afwisselen met een Nederlandstalig stukje proza vond het publiek dan ook verrassend. En daar waar mogelijk werd er meegezongen.

Zowel voor de bezoekers, als begeleiders en natuurlijk de zanger zelf een mooie en leuke middag georganiseerd door Lidy Elbertse, Team Welzijn/ Coördinator Vrijwilligerswerk bij Lyvore.

Raymundo is in Venezuela geboren en begon op zijn 10e jaar gitaar te spelen.
Vrij snel leerde hij ook samen met anderen te zingen en vanaf zijn 17e zong hij al veel de eerste stem, afwisselend met zijn broers die ook muziek maakten.
Op zijn 18e ging hij met zijn ouders naar Europa om uiteindelijk in Nederland terecht te komen waar hij naast zijn studie Engels regelmatig optrad. DSC_9470
Na zijn studie afgerond te hebben en een aantal jaren als leraar voor de klas te hebben gestaan (in combinatie met optredens), heeft hij er uiteindelijk voor gekozen om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Behalve in Nederland zong hij regelmatig in andere landen, zoals IJsland, Zwitserland, Spanje, België en het Caribische gebied en wel op Curaçao en natuurlijk niet te vergeten, in zijn geboorteland Venezuela.
Dit deed hij zowel alleen als in groepsverband.

De laatste jaren echter treedt hij bijna alleen nog maar in Nederland op, daar hier de markt voor hem groot genoeg is en hij hier een grote klantenkring heeft opgebouwd.

CSC_9477Hij is zanger/gitarist van exclusieve muziek uit Zuid Amerika, Spanje & Mexico. De muziekkeuze is herkenbaar, verrassend & akoestisch. Afhankelijk van de sfeer musiceert hij op de voorgrond of op de achtergrond.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.