kinderboekenweekDe Bibliotheek Eemland kan terugkijken op een zeer geslaagde Kinderboekenweek. Zowel voor scholen als voor losse bezoekers was er een vol programma. Alles stond in het teken van “Raar maar waar: boeken over wetenschap en techniek.”

 

 

Samen met Scholen in de Kunst was er voor scholen weer een programma samengesteld boordevol workshops, schrijverbezoeken, voorstellingen en laboratoriumfeestjes in de Bibliotheek. Zo’n 5.000 kinderen uit heel Eemland genoten hiervan. Zij leerden bijvoorbeeld een heleboel over het heelal tijdens een lezing van Govert Schilling, of bezochten een voorstelling over een boekenverslindende machine in Theater de Lieve Vrouw.  Een groot deel van de kinderen was nog nooit in een echt theater geweest, dus voor hen was het een bijzondere ervaring.

kinderboekenweek1Ook buiten schoolverband deden veel mensen mee aan de activiteiten in de Bibliotheek. In alle vestigingen werden voorleesfeestjes gehouden en raar-maar-waar-labs ingericht, waar kinderen onder meer smurfensnot konden maken. Ook maakten kinderen robotjes met een lampje op hun hoofd dat met een beetje geluk echt ging branden.

 

Het hoogtepunt van de Kinderboekenweek was het slotfeest in Het Eemhuis. Voor dit jaarlijks terugkerende feest, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst, waren meer dan 400 kaartjes verkocht. Ook werden 50 kaartjes beschikbaar gesteld voor gezinnen van de VoorleesExpress en kinderen uit het asielzoekerscentrum.

kinderboekenweek2Met een polsbandje hadden de kinderen toegang tot allerlei workshops, lezingen en voorstellingen door het hele gebouw. Veel partijen werkten samen en maakten er een onvergetelijke dag van voor de bezoekers. Naast de andere Eemhuisbewoners (Kunsthal KAdE en Archief Eemland) waren ook Doezo, Speelboek, het CNME, Kidsproof en de Kinderuniversiteit van de partij. Het Eemhuis trok op deze druilerige herfstdag meer dan 2500 bezoekers.