Zondagmiddag 23 april, De Vijverzaal onderin de Puntenburg-flat was vol met muziekliefhebbers. Die Hinterfelder Musikanten speelden vanaf 14.00 uur veel Tirools getinte muziek. De Polka’s en Marsen, en van “Heidi” tot de “Kleine Jodel-jongen” werd deels mee-geneuried en deels met de muziek meegezongen.

De sfeer was gezellig en de koffiekan leeg voordat iedereen bediend was. Een tweede kan werd snel gezet.

Het was warm en of dat lag aan de kachel of aan de hoeveelheid mensen met een gemiddelde temperatuur van 37 graden, bleef de vraag.

Die Hinterfelder Musikanten speelden zonder een spoortje zweet te laten zien. En het mag gezegd dat ze de aandacht van het publiek goed vast hielden. Het applaus kwam dan ook na elk muziekstuk, en werd gemeend.

Bij enkele bekende nummers werd ook meegedeind en/of geklapt.

Na een uur spelen was het dan toch even tijd om de vingers te strekken en de inwendige mens van vocht te voorzien.

Tijdens de pauze werd duidelijk dat de voordeur van de flat niet helemaal werkt zoals zou moeten en kwam er iemand zo goed als klem te zitten tussen de deur. De sensor – die ervoor hoort te zorgen dat iemand opgemerkt wordt – bleek niet naar behoren te functioneren. Daar wordt maandag een techneut voor geraadpleegd.

Na de pauze werd er weer volop muziek gemaakt. En al dansten sommige mensen even van tafel naar tafel, meer beweging kwam er helaas niet op de “dansvloer”. Misschien lag aan de ontbrekende “skihut” taferelen of aan de “lederhose en tirolerjurken” die opgeborgen zijn bij de winterspullen. Aan de muziek en de inzet van de “Musikanten” lag het niet!

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk