DSC_1180Het zijn drukke dagen op de redactie. Veel activiteiten vragen de aandacht. En aandacht kan nou net niet overal plaats vinden. Dus kan het zijn dat er hier en daar activiteiten zijn waar op de website geen vermelding is gemaakt. Vaak is dat omdat de organisaties zich of te laat, of niet melden. Redactioneel moesten er keuzes gemaakt worden deze afgelopen week ( weken) gezien het grote aanbod van activiteiten.

Zo werd vanmiddag nog even de Kerstmarkt bezocht in wooncomplex de Puntenburg. Hier en daar waren er wel mensen om de nog steeds goed gevulde Kerstmarkt te bezoeken.

Verrassend genoeg was een gedeelte van de Vijverzaal afgeschermd doormiddel van de aanwezige kraampjes.

DSC_1195Achter deze Kerst- barrière bevonden zich een groot aantal bewoners uit het wooncomplex, heel gezellig gezeten aan keurig gedekte tafels.  Informatie bij Yasmeen van Koks-Mediair leerde dat we te maken hadden met een bewoners initiatief van uit de zangkoor vereniging van de Puntenburg.

Er was voor de mensen van het complex verzocht een middag te vullen met een lopend buffet , zover er dan mensen waren die dat konden. Anders werd het wel gebracht door een keurig geklede garcon

Al keuvelend en gezeten aan een glas wijn, dan wel een sapje hadden deze bewoners het bijzonder naar hun zin. Het voorgerecht ( gebonden kippensoep) was net geweest en de volgende “gang” was in gang gezet. De aan de zijkant opgestelde tafels, toonde vele schalen met salades en er spartelde ook nog een vis. Waarschijnlijk toch enige herkenning met de vijverzaal.

Het verdere menu is dermate uitgebreid dat er een foto van is bijgevoegd.

Yasmeen vertelde over deze plezierige middag.” We zijn benaderd door het  Koor van de Puntenburg, om een middag te organiseren voor hun leden. Daar hebben wij uiteraard gaarne aan voldaan. Overigens mochten andere bewoners ook gewoon inschrijven.”

DSC_1185Dus aan de aanwezigen gevraagd wie er niet in het wooncomplex woonde, had als resultaat dat er twee handen werden opgestoken. De aanpak en werkwijze van de sinds 1 mei aanwezige restauranthouder begint zijn bekendheid te krijgen en steeds meer mensen zien de Vijverzaal weer als een ontmoetingsplek en een plaats voor activiteiten.

Zo zal er 1e kerstdag een Kerstdiner zijn voor een ieder uit de wijk. Voor 15 euro ( inschrijving vooraf) kunnen mensen deelnemen aan dit diner.

Nadat de aanwezige een toost hadden gebracht op de komende feestdagen weer op weg naar een volgende activiteit in het Soesterkwartier.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage.