DSC_1362Vanmiddag 16 december 2015 werd tegen de klok van 14.00 uur de vernieuwde herbestrating voor de Verkeerstuin, door Wethouder Fleur Imming op ludieke wijze in gebruik genomen.

Al geruime tijd, lag de ingang van de verkeerstuin eigenlijk in de modder. Fietsenrekken stonden schots en scheef weggezakt in het zand, of deels op de bestrate parkeerplaats.

DSC_1373Daar moest iets aan gebeuren, dacht Jochem, bestuurslid van de Verkeerstuin. Een aantal mogelijkheden passeerden de revue, zoals tweede hands klinkertjes op de kop tikken. Bestraten door helpende handen. Elf leggen, maar uiteindelijk was de keuze een geheel andere. Jochem zocht contact met Machpoint, Lithos en de opleiding van NS.  Jochem had een droom en een wens.

Wel de droom is verwezenlijkt en de wens ging vandaag in vervulling. De laatste weken is er hard gewerkt om het hele pad langs de verkeerstuin en het “oude Magazijn” van “rustieke”klinkers te voorzien in een rode kleur.

Jochem hield binnen in de verkeerstuin nog een “flash Back” over de wijze waarop dit unieke project tot stand kwam en een hulde aan de betrokken vertegenwoordigers die mee werketen. Een oude foto, van “toen”met de auto,s in de modder was zijn motivatie geweest om het straat gedeelte te vernieuwen.

CSC_1444Het in gebruik nemen van dit stukje Amersfoort werd toch wel even op speciale wijze gedaan. Vanaf het centrale plein croste een skelter met aanhanger naar de verkeerstuin. In de aanhanger een langwerpig bord met de duidelijke omschrijving dat de Verkeerstuin daar zat.

Het was de bedoeling dat het betrokken bord werd vastgezet op een der fietsenrekken. Enaan Wethouder Imming de eer het eerste moertje op het bekende boutje te draaien. De genodigden werden dan allen uitgerust met een steksleuteltje 10, waarna er driftig gesleuteld werd aan het bord en fietsenrek.

CSC_1446Na enige gefreubel hing het bord dan ook kaarsrecht aan het rek. Applaus volgde en de groepsfoto was een feit.

Maar er waren nog meer wensen. Een daar van was, het van buitenaf zichtbaar maken of er binnen een openbare of gesloten feest gaande was. De optie die was geopperd o dit middels een vlag of vlaggen te doen. In ieder geval mochten alle kinderen die binnen in de verkeerstuin waren, zich uitleven met papier en stiften om een nieuw ontwerp te creëren. Ook de volwassen bezoekers mochten hieraan mee doen.  We zijn benieuwd.

CSC_1447Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.