De WarOnderhoud theaterzaal – 16 t/m 19 juni [SpullenLab]

Volgende week gaat er worden gewerkt aan de theaterzaal. Van 16 t/m 19 juli kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Er moet van alles gebeuren: de vloer verven, nieuwe gordijnen op maat maken, de lampen afstoffen, een nieuwe bar bouwen… Laat even weten of je komt, dan zorgen wij voor een heerlijke lunch! Stuur een email naar Harmen.

Repair Café – 11 juli [SpullenLab]

Kom je stukke spullen repareren op het Repair Café. Gereedschap, koffie en hulp zijn aanwezig. Het Repair Café is open van 11:00u tot 14:30u.

Festival Franje – 23 t/m 25 juli [Kilden, Arendal Noorwegen], 29-30 augustus [De Observant, Amersfoort]

Ook deze zomer is er weer festival Franje. Franje is ooit, negen jaar geleden, onder andere in De WAR begonnen als ongesubsidieerd parasitair fringe festival. Het gaat erg goed met Franje. Sinds vijf jaar is er een Noorse editie in de kustplaats Arendal. Van die samenwerking kunnen we ook in Amersfoort genieten: ieder jaar komen er artiesten uit Amersfoort naar Arendal, en andersom. Kijk voor het nog steeds groeiende programma op www.franje.nu.

FabFuse – 21 t/m 23 augustus [De hele WAR]

FabFuse is een grassroots conferentie over peer productie en free/libre alternatieven voor de samenleving. Het is een 3 daags evenement vol lezingen, debatten en interactieve workshops. Fabfuse wordt gemaakt door de deelnemers en het publiek, en iedereen kan een presentatie of workshop aandragen.
Voor informatie en inschrijving is er de website fabfuse.org.

AGENDA

NB: Elke dinsdag van 10.00 tot 22.00 is er open inloop in het Fablab.

zomer 2015

  • ma 6 juli – Groot Wartreffen [20:00, FabLab]
  • za 11 juli – Repair Cafe [11:00 – 14:30 SpullenLab]
  • 16-19 juli – Theaterzaal opknappen [SpullenLab]
  • 23-25 juli – Festival Franje [Kilden, Arendal Noorwegen]
  • 21-23 augustus – Fabfuse [De WAR]
  • 29-30 augustus – Festival Franje [De Observant, Amersfoort]

Wat is De WAR?

De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, het Transitielab, het Repair Cafe, FabLab Amersfoort, Studium Generale Amersfoort, Universiteit Amersfoort en OpenToko. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige kleurstoffabriek van Warner & Jenkinson te Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Geldersestraat 6 in Amersfoort.