CityRun-Amersfoort-Aart-StigterLeerlingen van de sportklas van het Prisma College Amersfoort hebben onder
leiding van Aart Stigter een loopclinic gevolgd ter voorbereiding op de CityRun Amersfoort van zondag 9 juni.

De leerlingen kregen van atleet en Runnersworld-ondernemer Aart Stigter een korte inleiding over hardlopen en gingen daarna naar buiten voor een training op het sportveld. De clinics voor het voorgezet onderwijs zijn een onderdeel van het programma van de ABN AMRO CityRun Amersfoort en worden door ervaren trainers van Runnersworld gegeven in samenwerking met de docenten lichamelijke opvoeding.
Doel is een verantwoorde voorbereiding op het uitlopen van de ‘5K Schoolchallenge’, een 5 kilometer loop die geldt als de ´Amersfoortse interscholaire van het hardlopen´.

De sportiefste school -met percentueel meeste leerlingen van de school aan de start- kan een compleet verzorgd muziekfeest winnen met de bekende Amersfoortse DJ’s Jim Sebe en Toby Traxx. Uiteraard is er op 9 juni ook een prijs voor snelste school. Hierbij geldt de gemiddeld snelste tijd van
eerste drie leerlingen. Deze school krijgt een supermooie beker. Inschrijven voor de 5K Schoolchallenge (à 6 euro) is nog mogelijk tot maandag 3 juni. Zie www.marathonamersfoort.nl.

Bron: losseveter.nl