knipsel10Soesterkwartier 20 oktober. Het Postagentschap gevestigd in de CIGO op de Noordewierweg, wordt 1 november opgeheven. Een alternatief wordt in de winkel aangeboden middels Postmaster.

Wehkamp/ Zalando/Otto/ Ali expres en andere online winkels die via Post NL hun pakketten verzenden, kunnen vanaf 1 november niet meer via CIGO hun koopwaar afleveren als steunpunt.

Het servicepunt zorgde dat Uw bestelde goederen, bij U thuis worden afgeleverd en bij retournering, het weer ophalen en terug sturen naar de afzender. Dan wel terug brengen bij Cigo.

Ook het op naam zetten van kentekens RDW, of andere auto zaken is vanaf 1 november niet meer mogelijk.

unnamed6Het geheel wordt gewijzigd in “PostMasters” met 25 vestigingen in het land. Bij het verzenden van pakketten wordt een keuze uit verschillende logistieke ondernemingen gemaakt. Dit betekent dat een aangetekend pakket wordt verstuurd voor de prijs van een standaard pakket.

Aan het woord is Joost van Oortmerssen van CIGO: “Per 1 november stoppen wij als afgifte en servicepunt voor Post NL. Inhoudende dat alles wat bedrijven, ondernemers of particulieren via Post NL via ons verzenden, niet meer door ons wordt afgehandeld. De pakketpost van Post NL is een dermate grote verliespost geworden, dat dit ten koste gaat van de bedrijfsvoering van deze zaak.”

unnamed9“Ik begrijp heel goed, dat wij een sociale functie hebben in de wijk daar waar het de pakketbezorging betreft. Om die reden ben ik vanaf juli al met Post NL in gesprek geweest om de zaken anders te krijgen, helaas zonder het gewenste resultaat. Wij gaan nu starten met Postmasters, die ook pakketten bezorgen. Het verschil zit hem in de verschillende aanbieders van bezorging. Postmaster kiest bijvoorbeeld voor een pakket wat naar Duitsland moet, zelf een goedkope aanbieder. Alle pakketten worden aangetekend verzonden voor dezelfde prijs als een standaard pakket.  Wat er dus veranderd, is dat “Alle” Post NL zaken, hier niet meer gedaan worden, inclusief de RDW auto en kenteken zaken.

knipsel99Vanaf 1 november kunt u voor post zaken terecht bij Sweet Cakery op Isselteseveld 48A.

Nu U vraagt naar de mogelijke terugkeer van een Pin automaat. Dat is nog steeds een punt van onderhandeling. De aanschaf van een geldautomaat is vrij prijzig maar ik ben wel bereid hierin te investeren. Ondernemers uit de buurt, moeten de kans krijgen hier hun dagopbrengst te storten. Het gebruik van “sealbacks”is een dure aangelegenheid, dus zoeken we een andere oplossing. Uit veiligheidsoverwegingen kan ik hier niet verder op ingaan. De mogelijk te plaatsen geldautomaat zal binnen in de winkel zijn functie krijgen.”

Desgevraagd werd Post NL om commentaar gevraagd. Er volgde geen reactie.

Redactie Wijkwebsite

Karel van Rooy.