Popronde_AMERSFOORTGewapend met een programmaboekje kan de Amersfoortse muziekliefhebber aanstaande zaterdag 23 november een muzikale kroegentocht maken langs bijna twintig locaties verspreid over de binnenstad. Nadat de Popronde ruim twee maanden door Nederland heeft gereisd, vindt de afsluiting van dit seizoen plaats in Amersfoort. Zowel horeca als verrassende locaties zoals galeries, kappers en platenzaken verwelkomen ruim veertig acts.

Popronde Amersfoort
Dat de Popronde de beste popmuziek van Nederland presenteert mag duidelijk wezen. Girl Beard, Tududuh, Adam & The Relevants, Texas Radio en Fexet zijn een handje vol acts waar we grootse dingen van hebben gezien dit seizoen. Met veertig getalenteerde acts sluit Amersfoort de Popronde dit jaar af met een knallend festijn.

Programma
Vanaf 13:00 uur begint de Popronde bij Bagels & Beans, Velvet Music en Kunsthal KAdE. Een programmaboekje, tips en merchandise zijn verkrijgbaar bij de infostand in café Miles. 3voor12 presenteert de Hollandse Nieuwe acts in Onder De Linde en 3FM haar Serious Talents in Zandfoort aan de Eem. Kinki Kappers knipt zaterdag gratis onder het genot van een drankje en live muziek en de Observant presenteert vier bands van de Rockacademie. De afterparty start om 00:00 uur in poppodium De Kelder. Het volledige programma vind je op www.popronde.nl.

Over de Popronde
De Popronde is een jaarlijks muziekfestijn dat tussen september en november negenentwintig steden in Nederland aandoet. De Popronde heeft als doel een wezenlijke bijdrage te leveren aan de voeding en doorstroom van talentvolle artiesten en de ontwikkeling van het popmuziekklimaat in Nederland. De Popronde gaat in 2013 zijn vijftiende jaargang in. Voorbeelden van acts die vlak voor hun doorbraak meespeelden met de Popronde zijn: Racoon, Voicst, Marike Jager, a balladeer, Roosbeef, Lucky Fonz III, De Staat en John Coffey.