20140828_162137Veel sirenes, “racende” politie auto’s over de Noordewierweg en drukte op de sociale media zorgden donderdagmiddag 28 augustus j.l. voor een groot publiek bij het voormalig Kinderdagverblijf op de hoek van de Plataanstraat en de Larixstraat. (Citaat politievoorlichting:) Er is een man uit Apeldoorn aangehouden omdat hij zich niet wilde identificeren toen de politie een verkeerscontrole hield. Hij is hierop in eerste instantie gevlucht en kon bij het voormalig KDV worden aangehouden. Zijn bestelbus is in beslag genomen en zijn twee honden naar het asiel gebracht. (Voetnoot redactie: Al kwam de voorlichting ruimschoots achteraf.)

De aangehouden man liet wel even aan omstanders zien dat hij behendig was, door met handboeien om razendsnel vanaf de achterbank op de bestuurdersplek van de politie-auto te klimmen.

In de zelfde tijd dat de actie bij het KDV aan de gang was, vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Dreef en de Plataanstraat. Hierbij ging het gelukkig alleen om materiële schade aan de auto’s.