Sk dart aa10Onder deze noemer, werd op 18 oktober in de grote zaal van Speeltuin Soesterkwartier weer een dart toernooi gehouden.

Het middagjeugdtoernooi voor “de Ranking” ging op het laatste moment niet door. Mede door de herfstvakantie waren de provinciale kampioenen niet aanwezig en uiteindelijk, zaten er maar 4 players klaar voor de wedstrijd.

De avond echter was, zoals gewoonlijk, goed bezet. Alle dartborden konden zich verheugen  op de trippels/dubbels en singel geworpen pijlen. Althans dat is de bedoeling. Door loting bepaald, werden de tegenstanders aan elkaar gekoppeld en werd er fanatiek geworpen.  Het zilten nat met wat hapjes uit de keuken, zorgen voor een gezellige sfeer.

Zowel links als soms rechts werd stevig gediscussieerd over de te voeren strategie. Kennelijk waren er onder de deelnemers niet alleen recreatieve werpers van dartpijlen, maar ook die al hoog op de dart ranglijst stonden.

Dit alles werd toch vreemd genoeg, gevolgd door een groot aantal jeugdige bezoekers. Dit ter aanmoediging van vaders of vrienden.

Sk dart (64)Bij navraag bleek er zelf een deelnemer te zijn die al in de eerste divisie speelde. Deze rustige wat oudere man ( Eric als ik me niet vergis) liet zich niet van de wijs brengen door hetgeen er rond en om hem heen gebeurde en scoorde zoals gewoonlijk voor hem de 180 j’s alsof het niets was.

De twee vriendelijk lachende jonge heren die verschrikkelijk veel moeite deden niet op de foto te komen, speelden ook al in competitieverband in de 4e divisie . Naar elkaar verwijzend dat de een beter was dan de ander, hetgeen natuurlijk een goede instelling is. Verteld werd dat ze vorige week nog met Koos Stompé hadden staan darten. Hij had maar net gewonnen. Beiden darters hadden toch wel de intentie ook op een dergelijk niveau te kunnen spelen.

Op de donderdagavond vind in de bijzaal van het Speeltuingebouw de training plaats, dus geheel vrijblijvend is dit competitie verband nu ook weer niet. Je wordt wel geacht te oefenen op de specifieke worpen.

De circa 40 darters en bezoekers, hadden weer een genoeglijke avond.

Met dank aan de Organisatie, Gastheer en Gastvrouwen.

Sk dart (60)Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoreportage

Dia presentatie.