van-gerwen-pakt-eindzege-premier-league-dartsMichael van Gerwen (Boxtel, 25 april 1989), bijgenaamd ‘Mighty Mike’, is een Nederlands professioneel darter. Hij won op 1 januari 2014 als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship, nadat hij daar een jaar eerder al de finale van haalde. Het winnen van deze wedstrijd zorgde er tevens voor dat hij voor de eerste keer nummer één werd op de wereldranglijst.

Zie hier het deel waar heden en verleden elkaar ontmoetten. Naar verluid, heeft Michael van Gerwen enige jaren terug in de Speeltuin Soesterkwartier zijn pijlen gegooid. Hij werd toen (uiteraard) de winnaar van het laatste PlayGround dart toernooi singel wat gespeeld is. Zover Google het terug kan vinden, is dit mogelijk rond het jaar 2003 geweest, dus zo’n 10 a 11 jaar terug. Inmiddels weten we dat het darten hem een leuke baan heeft opgeleverd.

DSC_3060Dat hield op 24 januari 2015 dus in, dat dit “singel”toernooi heel lang geleden alhier werd gespeeld en nu een vernieuwde versie kreeg. Dat mocht ook blijken uit het aantal deelnemers. 75 “darters” hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. Veel van deze darters spelen in competitieverband elders in de stad. Aan de gedragen kleding van de darters kun je al veel afleiden omdat de felle kleuren van een aantal spelers wel opviel. Knal oranje, fluor groen of kobalt blauw. En niet te vergeten de opdruk aan de achterzijde wie en wat er bedoeld werd.

Zo waren daar uiteraard de spelers van PlayGround dart zelf, van Te Paz, van de Havana bar en de diverse motor en machine onderdelen.

Met het aantal deelnemers in zicht, moest de speeltuin de ruimte tot op de laatste meter benutten om een “lane”met bord te kunnen ophangen. Maar liefst 15 plekken werden gecreëerd tot zelf in de bijzaal toe. Om 11.00 uur was de aftrap of moet je zeggen de eerste worp een feit. Dit zou pas tegen 17.00 uur een einde krijgen. Buiten het grote aantal “singel”darters, was er evenzoveel publiek op af gekomen. Terwijl aan de ene zijde van de zaal over de gehele lengterichting pijlen werden gegooid, bevonden zich daar tegenover het publiek wat zich tegoed deed aan de consumpties. Ook het gedeelte wat als toneel wordt bestempeld was een, krioelend nest van darters. Maar goed dat ze zelf weten op welk bod ze moeten gooien.

aa10Om alle uitslagen te kunnen verwerken, was de garderobe omgetoverd tot wedstrijd -organisatie- kamer. Een laptop werd gebruikt voor de invoer van alle  “180”worpen te registreren, dan wel uiteindelijk de winnaars aan te kunnen wijzen.

Ruim na het middaguur was men in de keuken bezig de hongerige darters te voorzien van de nodige calorieën. De zakken met broodjes, dozen met frituurspul en niet te vergeten de kratjes met inspirerend vocht , moesten bij regelmaat worden aangevuld.  Hulde aan de mensen die al deze bestellingen van de hongerige darters verwerkten.

Het geheel zorgde voor een schitterend dart toernooi wat tijdens het schrijven van dit proza nog gaande was.

CSC_3165Vermeldend waard is wel het feit dat Michael van Gerwen uitgenodigd was om dit festijn bij te wonen, maar helaas wegens “dart”bezigheden in het buitenland verbleef.

En de winnaars van het PlayGround dart Singeltoernooi 2015 in Amersfoort zijn:

Derde plaats Pierre Huisman,

Tweede plaats Arjan van Zetten

En de winnaars is:

Abdelaziz Hammouch ( Appie).

 

Verslag en foto,s Karel van Rooy

Fotoreportage.