P4071196Woensdag 8 april in Zaal Bloemendaal van Zandfoort aan de Eem

Yordi Grutters – Project manager, en Laura Simons – Schipper Bos (grond – eigenaar), opende de bijeenkomst met een woord van welkom. Waarom dit overleg gehouden werd? Omdat gebleken is dat er meer mensen en ondernemers ideeën hebben over hoe het gebied ontwikkeld kan worden met bij voorkeur behoudt van zaken die van belang zijn voor o.a.: omwonenden, zichtlijn, recreatie en toerisme. Maar ook met betrekking tot de vragen als; waar laat je straks al die auto’s en hoe krijg je ze het gebied in en fatsoenlijk weer uit.

Diverse idee groepjesP4071227

Manon Breumelhof van Poppodium De Kelder had de De Nieuwe Stad – Stadskrant, waar mensen op een flap-over een en ander konden schrijven. Ger Verzijde was er namens de (nog groeiende) ondernemers vereniging, Kristian Koremans (architect) van ZUS met de oorspronkelijk spierwitte maquette van het gebied, Caroline Denijs van de Oliemolenhof met ideeën over hoe groen pleinen in het gebied er uit kunnen gaan zien. Tamor Hartogs van de FixieBrothers met netwerken kom je verder, en Angela van Staalduinen.

P4071263De witte maquette van Kristian Koremans kreeg gaandeweg steeds meer groen, al waren dat geen bomen maar anders uitziende gebouwen. Het “Pizza-overleg” was informerend, inspirerend, creatief, met innovatieve ideeën, plannen en veel overleg.

Nel Groenendijk: Verslag en Foto-album: