ing sk2 (Custom)Met enige verbazing werd geconstateerd, dat een aannemer met persluchthamers bezig was, om de kluis van de geldautomaat bij Cigo op de Noordewierweg te kraken .

Om alle misverstanden en verbazing helder te krijgen, toch maar even binnen gelopen om te kijken of alles in orde was en er niet een “Plof” kraak werd voorbereid. Misschien het personeel gegijzeld, of geboeid achter de toonbank.

Niets van dat alles. Personeel stond gewoon in de zaak en een aannemer was druk doende de betonnen kluis te ontmantelen.

Nu is er veel storing op deze geldautomaat, dus mogelijk dat men nu een nieuwe ging plaatsen die bij het pinnen geld geeft, in plaats van de tekst “Storing” of “Leeg”.

Maar ook dat was ijdele hoop, tegen beter weten in. Desgevraagd vertelde men,  dat de ING in al haar service en klantvriendelijke gedachten, had besloten dat men in het Soesterkwartier geen contant geld meer nodig heeft. Er moet meer gepind worden in de winkels ( die we nog over hebben dan ). Kleine bedragen mag.

unnamed (1) (Custom)Dus sloop je de enigste pinautomaat die de wijk heeft. Oke, bij de grootgrutter kan je binnen, tijdens de openingstijden, ook kleine bedragen cash pinnen.

Maar wat is het neveneffect. Cigo, ziet zijn omzet waarschijnlijk kelderen. Immers veel pinners bij de automaat lopen gelijk even naar binnen voor de rookwaar en/of tijdschriften. Wat nu dus gaat gebeuren, is dat dezelfde mensen die cash geld nodig hebben, gedwongen naar de grootgrutter moeten en dus ook daar gelijk hun rookwaar en tijdschriften kopen. Je bent er toch.

Wordt de grootgrutter nu voorgetrokken, of wil men Cigo de nek omdraaien. In ieder geval het Soesterkwartier kan geen geld meer opnemen bij die oranje automaat.

Een lichtpuntje. Aan de overzijde zal een andere bank U graag van dienst zijn.

Of komt die Floreyn automaat vervroegd in beeld.

Beeldmerk_Pinnen_ja_graag_2_regels_370x255mmVerslag/foto’s  Karel van Rooy.