Pink SpringOok dit jaar kleurt Amersfoort weer roze in de lente. Sinds 2012 bundelen organisaties die zich richten op homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender inwoners van Amersfoort en omgeving hun lenteactiviteiten onder de naam Pink Spring. Deelnemende organisaties zijn Stichting Keiroze, de Wham, ANBO-roze, T-Amersfoort, Stichting Gay Pride Amersfoort, Art.1 Midden Nederland en de gemeente Amersfoort.

Op 8 maart openen deze organisaties de Pink Spring met een borrel in Zandfoort aan de Eem. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur; drankjes zijn voor eigen rekening. Om 21.00 uur start het lustrumfeest van Keiroze op dezelfde locatie. Kaarten voor het feest à € 5,- zijn verkrijgbaar bij de kassa van Zandfoort vanaf 20.30 uur.

Acceptatie en veiligheid

Met het bundelen van activiteiten onder de naam Pink Spring is beter zichtbaar wat er gebeurt in Amersfoort. Ook benadrukken de organisaties zo het gezamenlijke doel: een stad waarin iedereen zich thuis voelt en welkom weet. Amersfoort is een van de bijna veertig gemeenten die afspraken heeft met het ministerie van OCW om zich actief in te zetten voor sociale acceptatie en veiligheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners.

Keiroze

Organiseert u in maart of april een activiteit waarmee u wilt aansluiten bij Pink Spring? Neem dan contact op met Keiroze via: info@keiroze.nl. Voor een overzicht van alle activiteiten kijkt u op de site van Pink Spring.