dsc_6814Amersfoort/ Verkeerstuin 5 oktober 2016. Peuters krijgen rijles en kunnen daarnaast vrij spelen en knutselen, tekenen of kliederen.

Normaliter is het Mamacafé gevestigd in de speeltuin Rivierenwijk en dat blijft ook zo. Maar van uit de verkeerstuin kwamen berichten dat op de dagen dat er “vrij”geoefend wordt om Jos Verstappen na te doen,  de kleintjes soms in de knel komen. De grotere kinderen racen over het circuit en de peuters lopen dan een beetje risico.

dsc_1831Reden voor Kath  Duin en Fabian van de verkeerstuin een plan te bedenken. En dat kwam er. De 1e woensdag van de maand, tussen 10.00 en 11.30 uur, is de verkeerstuin speciaal voor de peuters ingericht. De zwaardere bolides staan op stal en de wat lichtere voertuigen staan netjes in de rij te wachten op klandizie.

Naast het feit dat de peuters zich uit kunnen leven op het circuit, kunnen ze ook tekenen, of verven, dan wel knippen en plakken. De mee gekomen moeders of vaders / Opa en Oma kunnen genoeglijk aan de koffie of thee. het Maria-koekje of speculaas-koekje staan klaar.

dsc_6830Het was de eerste maal nog niet een toeloop van jeWelste, maar alle begin is uiteraard even wennen. De paar kinderen die er waren hadden dan ook alle ruimte om diverse bolides te proberen. Hier en daar een pitstop bij Opa of Oma, maar leuk was het zeker.

Een goed initiatief, om ook de peuters de gelegenheid te geven zich uit te leven in de Verkeerstuin.

2 november de volgende “{ race}” sessie.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.