Amersfoort 28 november 2015.

Indonesie Pburg (4)Ja dat krijg je als de bewonerscommissie wooncomplex Puntenburg een Indonesische avond organiseert. De titel vermeld “feest in Puntenburg met muziek en lekker hapjes. Toegang “gratis”

Het onder meer door Mani ter Wal geregelde feestje is de tweede ( Indonesische) in een reeks van optredens in de Vijverzaal van Puntenburg en ook nu weer “volle bak”zoals dat genoemd mag worden.

Indonesie Pburg (2)Het 1 mans orkest van Pete Tonjes, bestaande uit Pete zelf en zijn keyboard, versterkers, mengpaneel en een hoop boxen, speelde vanaf het eerste tot aan het laatste nummer de duidelijk herkenbare klanken van Indonesische afkomst. De teksten meestal Nederlands maar ook Maleis. Het was dan ook niet vreemd dat een aantal  bezoekers van oorsprong uit Indonesië kwamen.

Wat een grote verrassing was, dat de Line-dance groep “De Pointers” er bij waren. De enige tijd geleden opgerichte dansgroep, is fors uitgebreid en zet inmiddels een prachtig resultaat neer. Muziek/ Muzikant en dans werden mooi op elkaar afgestemd en de dansvloer is dan ook geen moment leeg geweest.

Indonesie Pburg (16)De bezettingsgraad, zoals dat wel eens genoemd  wordt , “de volle bak”dus, was 100%. Er was geen stoel meer over, dus mag de organisatie spreken van een groot succes. Het personeel van Koks-Mediair had het er dan ook maar druk mee. En zoals beloofd waren er diverse soorten “hete”hapjes die bij dergelijke muziekavonden horen.

Gezien de aanwezigheid van de Line-dance groep en de docent van de groep, werd deze door Mani en Ellie ter Wal in de bloemen gezet, althans die waren voor de echtgenote. Rick zelf kreeg een fles met vloeistof voor de inwendige mens. Gememoreerd door Mani dat in een korte tijd, zo,n grote groep “ouderen” aan het dansen zijn gegaan en de meeste soorten dans, zoals Chachacha, Samba, Quikstep  zijn eigen gemaakt.Indonesie Pburg (25)

Zelfs in de korte pauze van de “one man band” en er een CD draaide, werd er gewoon door gedanst. De oudjes doen het nog best, hoorde je vroeger wel eens. Nou dat ging zeker hier ook op.

Indonesie Pburg (89)Het bleef lang “onrustig” in Puntenburg, maar wel heel erg gezellig.

3 december is het volgende feest al weer, als de “zwarte Pieten band” komt toeteren en Sinterklaas zelf om 20.15 uur ook wordt verwacht. Dat zullen veel pakjes worden want voor iedereen is er een presentje.

Bewonerscommissie wooncomplex Puntenburg ( en Mani ) wederom dank voor deze organisatie.

Verslag en foto,s Karel van Rooy

voor het foto album, klik hier.