Panter bij tandartsNormaal behandelt de dierentandarts het gebit van vriendelijke huiskatten, maar nu verscheen er een wel een zeer bijzondere klant. Vanmorgen stond er een afspraak met de Perzische panter van DierenPark Amersfoort op de agenda. Tijdens de behandeling bleek dat het roofdier last had van een ontstoken hoektand.

‘’Wij hadden het vermoeden dat panter Kiara last had van haar gebit en daarom hebben wij haar naar de tandarts gestuurd’’, vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. ‘’Zij kreeg jaren geleden een vulling in haar tand en vanmorgen bleek deze ontstoken te zijn. De tand is getrokken en zo kan Kiara weer ongestoord kluiven’’.

Een goed stel tanden en kiezen is voor roofdieren erg belangrijk, omdat zij hiermee hun prooi in stukken scheuren. Toch zal het verlies van de tand bij de Amersfoortse panter niet tot problemen leiden, want de dierverzorgers geven haar vlees in kleinere stukken. ‘’Panter Kiara kan nu weer zonder tandpijn van haar vlees genieten, dus een kunstgebit zal deze oudere dame niet nodig hebben’’, grapt de hoofddierverzorger van DierenPark Amersfoort.