pandaNa een intensieve bouwperiode is het eindelijk zover: morgen verwelkomt DierenPark Amersfoort twee panda’s. ‘‘Er is zoveel gespeculeerd over welke dieren er in het nieuwe verblijf zouden komen, dat het fijn is dat wij het eindelijk bekend kunnen maken’’, vertelt bioloog Raymond van der Meer.

Binnen 24 uur meldden zich ruim tweehonderd kinderen om mee te mogen helpen bij de opening van het verblijf. ‘‘Er zijn negen kinderen uitgekozen die mij morgen helpen om lekkers te verstoppen voor de nieuwkomers, waarna de panda’s vervolgens naar buiten kunnen komen’’, vertelt Raymond van der Meer. ‘‘Echt bijzonder dat onze dierentuin voor het eerst panda’s mag verwelkomen!’’

Het park ontving via Facebook ook de nodige berichten van ongeruste ouders die denken dat het om een 1-aprilgrap zal gaan en de kinderen mogelijk teleurgesteld raken als er morgen geen panda’s zijn. ‘‘Wij krijgen veel vragen of het nieuwe dier uiteindelijk een kikker (in je bil) blijkt te zijn’’, aldus de bioloog. ‘‘Maar nee, het is heus geen grap’’. Morgenochtend om tien uur is de opening van het verblijf en komen de twee broers naar buiten in DierenPark Amersfoort.