DSC_0539Zoals eerder vermeld op de Wijkwebsite, zijn er wat problemen geweest met de aanvoer van pakjes van pakjesboot 6. Pakjes die in het water lagen en later bij een Supermarkt op het Eemplein zijn ingeleverd . In het Mamacafè is alles weer gesorteerd en aan de Pieten teruggegeven.

Maar ja dit is het Soesterkwartier, dus de actie om pakjes te vervangen, cq. aan te vullen werd opgestart. Basisschool De Magneet begon een grote actie in samenwerking met de Albert Heijn op de Noordewierweg. Plastic zakken met het opschrift ‘Goedzak” werden uitgedeeld en het “vakken”vullen kreeg een andere dementie bij de Super.

_DSC0628Maandagmorgen werd vanuit de Magneet, Maasstraat al een eerste aanhanger geheel gevuld met goed gevulde plastic zakken met allemaal speelgoed. Rammelende wieltjes op de straat gaven aan dat ook de bedrijfsleider van de Albert Heijn in aantocht was. Een grote magazijn-kar eveneens tot aan de nok toe vol met pakjes werd aangevoerd. Esther en Michel verdeelden alles over de aanhanger en een paar auto,s. Er bleek bijna een tekort aan ruimte om alles mee te nemen.

Nog een paar telefoontjes en toen kwam er een kleine “dip”. Het pakjes magazijn bleek gesloten te zijn en Sinterklaas sliep nog.  Goede raad is duur, zeggen ze dan en de complete voorraad “goedzakken” en andere dozen/tassen/zakken werd op een zeer geheime locatie onder dekzeilen geplaatst. Pas dinsdag 1 december was het pakjesmagazijn geopend.

Maar dan gaan we het ook officieel doen, was het idee. Dus nadat er een afspraak was gemaakt, mochten een aantal kinderen van de beide ( Magneet) locatie’s mee om samen met de bedrijfsleider van Albert Heijn al die ingezamelde pakjes naar het “pakjes”magazijn van de Sint te brengen.

DSC_3575Mimoun van het jeugd Persbureau heeft uitvoerig gefotografeerd of er wel genoeg was in het magazijn. Wel we kunnen gerust zijn. Het ligt weer vol.

Bij het brengen van de cadeau’s op en in de aanhanger was er even een probleem om bij de ingang te komen. Maar onze coureur Michel laveerde over de stoep en andere obstakels zodat de meegekomen kinderen alles netjes naar binnen konden sjouwen.

En dan geheel officieel, werd door, zowel de Magneet, als de Albert Heijn, de hele ingezamelde voorraad pakjes overgedragen aan het “pakjesmagazijn” aan de Argonweg.DSC_3625

Een groepsfoto, tussen al het speelgoed was het einde van een fantastische actie, tot stand gekomen dank zij de genoemde basisschool en de Supermarkt en de zeer, zeer grote inbreng van de wijkbewoners die massaal cadeau’s zijn komen brengen.

_DSC0667En schrijvende dit bericht komen er nog steeds pakjes binnen, die uiteraard ook zijn juiste bestemming krijgen.

Verslag en foto,s Karel van Rooy / Mimoun.

Klik voor foto,s op onderstaande “linkjes”

Pakjes magazijn ( Mimoun).

Overdracht actie.