_DSC6898Zaterdagmorgen 26 maart in Speeltuin Rivierenwijk heette de Paashaas de kinderen welkom. Binnen waren er nog niet heel veel kinderen, al kwam daar langzaam maar gestaag verandering in.

Al heel snel moesten er tafels bijgezet worden, en de kinderen -veelal vergezeld van hun ouders- bleef maar komen. Een gezellige drukte heerste er en al snel waren de kinderen ijverig aan het plakken, knippen en of kleuren.

Hier en daar werden de cake-creaties al heerlijk naar binnen_DSC6887 gewerkt. Sommigen hadden geen tijd of teveel trek om de cakejes eerst van een creatieve lading te voorzien. Een van de kinderen – even aan het toeziende oog van mams onttrokken – voorzag het cakeje met een meer dan toereikende hoeveelheid lading.

_DSC6878Er werd heel geconcentreerd en serieus gewerkt aan alle creaties, dit word eens te meer zichtbaar in de uitgebreide fotoreportage in de link onderaan dit schrijven.

Een enkeling spotte van binnenuit al een van de later te zoeken paaseieren. _DSC6919Toen men dan ook mocht gaan zoeken na het startsein van de paashaas, werd het op een rennen gezet. De resultaten waren uiteenlopend. Gelukkig voor de kleinste hadden zij een eigen zoekterrein zodat ook zij nog eieren konden vinden.

_DSC6929De gevonden eieren konden later ingeruild worden voor chocolade eieren. Sommigen van de aanwezige ouders maakten zich al zorgen om de suiker-bom-gevolgen die dat kon gaan opleveren thuis.

Tja, er zit nog een gaatje in de markt van snoep-paaseitjes…..Idee voor een ondernemer misschien? En er is in de wijk ook nog ruimte om een dergelijk winkeltje te beginnen, maar dit terzijde.

De kinderen zaten uiteindelijk allemaal heerlijk te _DSC7020genieten van hun vondst. Na deze heerlijke start van het paasweekend bleven veel van de grotere kinderen nog om te spelen, terwijl de kleintjes moe en voldaan met papa en/of mama mee naar huis gingen voor een bij-kom-momentje.

Fijne Paasdagen allemaal, riep de Paashaas hen nog na!

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk