resized_IMG_6945Donderdagavond was het zover, de eerste bijeenkomst van het ouder(s)café.

Het zou een brainstorm avond moeten zijn. En dat was het ook.

Om acht uur werd iedereen welkom geheten door Trijnie van der Ploeg. Blij met ouders, vrijwilligers en professionals uit de wijk.

Een paar aanwezigen worden naar voren gehaald om iets te vertellen over de activiteiten die al in het Soesterkwartier aangeboden worden.

Kath, medeoprichtster van het Mamacafé. Twee keer in de maand een ochtend voor moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Koffie, thee, lekker met elkaar praten, iets doen, of luisteren naar… En de kinderen zijn natuurlijk welkom!

resized_IMG_6936Lex, de (nieuwe) leerkracht bewegingsonderwijs en BSO sportactiviteiten voor de drie scholen in het Soesterkwartier.

Linda, van de Buurtkerk in het Soesterkwartier, zij vertelt over de activiteiten die ze organiseren voor het hele gezin. (straks, rond Kerst, een rondwandeling, voor iedereen, door de wijk met het Kerstverhaal uitgespeeld op de ‘straat’)

Floor en Maaike, zij hebben in hun buurtje de workshop serie gevolgd, samen met 12 andere ouders, ‘De tijd van je leven’. Zij zijn zo enthousiast geworden dat ze de workshop serie zelf gaan geven voor andere buurtjes in het Soesterkwartier.

Esther, de voortrekster van de spontane Sint Maarten lampionnenoptocht.

En tot slot een enthousiaste vrijwilligster die reclame maakt voor de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Woensdagmiddag en zondag middag open!

Hierna zijn de aanwezigen in twee groepen gaan praten over wat mist het Soesterkwartier juist voor kinderen, wat is er al wel. Is er een leeftijdsgroep die ‘vergeten’ is?

Wat willen we verder.

resized_IMG_6944De gesprekken waren inspirerend en er is een vervolg afspraak gemaakt. Iedereen heeft de opdracht mee gekregen, vraag vier mensen in jouw eigen de buurt wat zij zouden willen, wat ze missen. In januari 2015 komt de groep weer bij elkaar, met heel veel nieuwe informatie, zodat er dan plannen voor de toekomst gemaakt kunnen worden.

Een van de onderwerpen was, waar vinden we de activiteiten voor kinderen en voor welke leeftijden wordt er iets georganiseerd.

Dit onderwerp is reeds in ontwikkeling bij de wijkwebsite.

Verslag en foto’s Erica van Vugt

overige foto’s klik hier