unnamed (1)Het Nationaal Ouderenfonds en DierenPark Amersfoort hebben de handen ineengeslagen met een uniek 65pluskind-abonnement. Het Nationaal Ouderenfonds heeft als voornaamste doelstelling het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Kinderen en dieren  bieden  vaak een fijne manier om in contact te komen met anderen. DierenPark Amersfoort, centraal gelegen in Nederland, is vooral gericht op de belevingswereld van kinderen. Dit leuke abonnement is voor 65-plussers, die hiermee een jaar lang onbeperkt een kind tot twaalf jaar kunnen trakteren op een dagje dierentuin. Bij ieder bezoek van de oudere mag er één kind gratis mee. Dat betekent dat alle kleinkinderen een keertje meekunnen, maar ook alle buurt- en oppaskinderen zijn welkom.

Met de aanschaf van het abonnement steunt de koper het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds gebruikt de opbrengst om andere ouderen via haar evenementen en uitjes ook een leuke dag te bezorgen. ‘‘Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Via allerlei leuke projecten en diensten bezorgt het Ouderenfonds ouderen een leuke dag, waarbij contacten kunnen worden gelegd. Zo kunnen er nieuwe vriendschappen en zelfs relaties ontstaan. Op deze manier wil het Ouderenfonds op een structurele manier eenzaamheid bestrijden. Dit is hard nodig, want op dit moment zijn er in Nederland 200.000 ouderen extreem eenzaam. Zij krijgen vrijwel nooit bezoek”, aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds.

unnamedHet 65pluskind-abonnement is vanaf vandaag te koop bij de kassa van DierenPark Amersfoort voor 69 euro. Met de Kerst in aantocht is dit abonnement ook een schitterend kerstcadeau.

Ouderenfonds   Dierentuin