Voor je gaat verhuizen maak je plannen. Hoe gaan wij het nieuwe huis inrichten? Wat gaan we met de tuin doen? Nu is dat bij een woonhuis vaak al een heel gepuzzel. Met een kerkgebouw nog veel meer. Al puzzelend werd het duidelijk dat wij naar voren moeten denken. Twee jaar na het in gebruik nemen wordt ons kerkgebouw officieel ingewijd.

Dan moeten de dingen die veel tijd kosten het eerst gebeuren. De tuin en het erf kunnen best een goede opknapbeurt gebruiken. Rond zo’n gebouw vraagt dat om specialistische kennis.

Tenslotte is de tuin je visitekaartje. Daarom hebben wij tuinarchitect Eric Meijer (http://meijertuinontwerp.nl) gevraagd om een passende tuin te ontwerpen. Wij hebben met hem gesproken en hij heeft alles opgemeten. Vrijdag heeft hij zijn schetsontwerp gepresenteerd. Knap is dat, hoe een vakman dat wat wij verlangen en dat wat mogelijk is, kan combineren tot iets wat wonderwel past. Wij hebben hem gevraagd om de schets uit te werken tot een volledig plan.

Ik houd je op de hoogte.

+Stephan

aartspriester Stephan Bakker

rector Orthodoxe Parochie Amersfoort

PS

Op het antimens, de altaardoek, staat in Oud Kerkslavisch dat Kyrill, de patriarch van Moskou en heel Rusland, het heeft gewijd voor de parochie van KORNILIA SOTNIKA, GRADA AMERSFORTE. NIDERLAND

CORNELIUS DE HONDERDMAN, STAD AMERSFOORT, NEDERLAND

Als je onze website heb bezocht dan wist je dat al: Sint Cornelius is onze patroon, onze beschermheilige.