Marlies (173)Al eerder vermeld op de Wijkwebsite werd tijdens het afscheid van Marlies Bartels op 15 december 2015 in de Nieuwe Sleutel, ook de opvolgster van Marlies in een speech genoemd.

Daar ze ook aanwezig was en ook twee leden van het Jeugd persbureau, was de optelsom snel gemaakt en werd Maria Loes Annema ter plaatse door de Jeugd leden Wikji Keijzer en Salim Labboui, een kort interview afgenomen.

In de overvolle Nieuwe Sleutel werd even een tafel gecharterd en Wikji stelde de vragen, terwijl de Salim de schrijvende verslaggever was. Het was dus een spontaan gebeuren en ook niet voorbereid. Wij ( redactie) willen U deze kennismaking niet onthouden.

Interview met de opvolger van Marlies, Maria Loes Annema

De meeste mensen vonden het jammer dat Marlies weg ging. Na 21 jaar verdien je een welverdiend afscheid als werknemer van het Soesterkwartier. dat kreeg ze ook bij de Nieuwe Sleutel. ze vindt het jammer dat ze met pensioen moest, Maar we hebben wel goed nieuws over een opvolger Maria want zij wordt misschien de nieuwe Marlies.

Hoe het begon Maria die keek op de website van Welzin en het leek haar wel leuk dus ze ging solliciteren en ze werd aangenomen. Ze wil de wijk goed helpen en haar werk zo goed mogelijk doen, hopelijk gebeurt dat ook. Maria woont zelf niet in Amersfoort.. Ze doet het werk omdat ze het goed vindt dat iedereen eerlijk wordt behandeld. Ze vindt het niet belangrijk dat ze populair gevonden wordt.

Hoelang doe je het werk al?

Ik doe het werk 2 weken en wil het werk bij Welzin zolang mogelijk doen.

Ze doet het werk in het Soesterkwartier en misschien ook later in Zielhorst en Schothorst.

Ze vindt het werk dat Welzin doet goed en ze wil dat het zo blijft bij Welzin.

Ze wil vooral zich zelf blijven en vertrouwd zijn.

Het Jeugd Persbureau wenst Maria veel succes met haar werk bij Welzin!

Dit verslag is van Wikji en Salim

red. Karel van Rooy.