KOM WOENSDAG 26 NOVEMBER OOK NAAR DE BIJEENKOMST IN HET CENTRAAL KETELHUIS OP DE WAGENWERKPLAATS – (19.00 UUR) 19.30-21.00 UUR
Huisje Soesterweg 2 met vogelsRuim tien jaar geleden hebben wij ons vanuit het Soesterkwartier verzet tegen de sloop van de oude portierswoning van de Wagenwerkplaats.
Het is ons toen niet gelukt om dit stukje spoorverleden te behouden voor de buurt. De plannen van de gemeente en de NS (bouw van Eempolis  bij het station) waren toen al te ver gevorderd om die sloop tegen te kunnen houden. Daarna hebben we wel met succes gestreden voor het behoud van de Wagenwerkplaats. Dat kunnen we nu nog eens overdoen.
KENT U DE SEINPOST VI EN WEET U NOG WAT HEUVELEN IS?
Op de bijeenkomst die nu woensdag in het Centraal Ketelhuis wordt gehouden is het mogelijk om alvast te zeggen dat – als er later huizen gebouwd worden op het emplacement – de seinpost en de heuvel behouden moeten blijven. Hier werden vroeger de treinen gerangeerd. 
IMG_8560 Seinhuis post VIWoensdagavond is er een nieuwe kans voor het Soesterkwartier om nog voordat er nieuwe plannen zijn gemaakt een duidelijk signaal af te geven dat als er ook op het emplacement woningen worden gebouwd,  Seinpost VI behouden moet blijven. Meer weten over deze bijeenkomst? Tik de link aan.
De foto van Seinpost VI is van Nico Spilt. De foto’s van de portierswoning zijn gemaakt door Myra Steens.