Oliemolen De Rijzende Zon,STICHTING VRIENDEN VAN DE EEMHAVEN WIL LEEFBAARHEID EN MENSELIJKE MAAT IN EEMHAVEN
Deze maand wordt de Stichting “Vrienden van de Eemhaven” opgericht. De stichting stelt zich ten doel om de historische, economische en duurzame waarden van het Eemhavenkwartier te behouden en te versterken waarbij de leefbaarheid en de schaal van de menselijke maat voelbaar is. De stichting beziet daarbij de Eemhaven in haar grotere context, vanaf de Havik tot en met de Kop van de Isselt.

Het gaat de stichting dus om veel meer dan het eventueel herbouwen van de oliemolen “De rijzende zon” op het Eemplein (blok 3) waar nu een hoogbouw appartementencomplex is voorzien. De kersverse stichting krijgt een breed samengesteld bestuur.

Voorzitter: Ruud Luchtenveld, voormalig wethouder in Amersfoort
Secretaris: Laurens Olieman, ondernemer in de Eemhaven
Penningmeester : Martin Stoffer, (financieel adviseur)
Overige bestuursleden: Rob Böhm (Voorzitter bewoners Insulinde, Gildekwartier), Francis Hazekamp (oud Omroep Amersfoort), Ab van der Noll (Waterlijn) en Joke Sickmann (wijkmuseum Soesterkwartier, symbool van Siësta)
”De Stichting wil haar doelstellingen bereiken in co-creatie met de stad zodat het een collectieve ambitie wordt. Daarmede wil de stichting een breed gedragen passende verbinding bevorderen tussen het Stadshart, Eemplein, Eemhaven, Gildewijk, De Nieuwe Stad en de Kop van de Isselt”

Amersfoort, 2 juni 2015
www.eemhaven033.nl
Inlichtingen : Laurens Olieman 06-49759175 of
Ruud Luchtenveld 06-53478615