bosbad (51)Bosbad/ Soesterkwartier, zondag 28 augustus 2016.  Het weekeind voor het Bosbad bestond voornamelijk uit creativiteit. Vrijdag was daar de Poolparty waar op deze website reeds verslag van is gedaan. En zaterdag de “Disco” versies voor de verschillende leeftijden. Code geel, gooide roet in het “water” en zoals we zaterdagavond gemerkt hebben, terecht. Het noodweer passeerde ook Amersfoort en zwemmen met onweer was uiteraard geen optie. Zondag mocht het Openluchttheater zijn hekken open zetten voor het gezelschap “Theater van Santen” die in het hele land voorstellingen doen.

Op het programma stond het verhaal van ” de kleine Prins” ( zie omschrijving) gespeeld door zeer enthousiaste mensen. Al ruim voor aanvang van de voorstelling werd er nog getest. Met name de geluidsinstallatie en de draadloze microfoontjes werden geïnstalleerd.  Sprekend van “de zaal gaat open om” is wat ingewikkeld bij het openluchttheater, meer iets van de denkbeeldige hekken, gaan open door het weghalen van een lint vlaggetjes. 1 uur voor deze voorstelling was er nog even een flinke hoosbui, maar het werd snel daarna droog . De zitplaatsen konden middels plasticzakken gewoon gebruikt worden.

bosbad (75)10.30 stroomden het jeugdige publiek naar binnen. Naar schatting 200 kids/ouders namen plaats op de al eeuwenoude tribune . Het theaterstuk ‘de kleine Prins” was zeer verrassend en fantasierijk. Al snel zaten de bezoekers geboeid te kijken en luisteren naar het toneelspel. Het interactief mee doen hoefde niet gevraagd te worden, het ging als vanzelf.

Dat het rollenpatroon en uitstraling/kleding steeds wisselden achter “de coulissen” gaf de indruk dat er een heel veel toneelspelers betrokken waren. In dit geval 4 . Het was een mooie en leerzame voorstelling.

Na afloop mochten de bezoekers ook nog eens gewoon gebruik maken van het openluchtbad, zodat de hele dag weer bezet was.

Vanavond is er nog een openlucht filmvoorstelling, aanvang 21.00 uur , met vooraf om 19.30 een “inloop” mogelijkheid met een hapje en een drankje.

SRO/Crew en beveiliging/ medewerkers bosbad, bedankt voor een ( deels) mooi weekeind.

bosbad (104)De Kleine Prins is een minimusical. Een voorstelling gebaseerd op het bekende boek ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint – Exupery, Franse schrijver en vliegenier (1900 – 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen. Hopelijk zullen allen die dit sprookje – dat nu reeds gerekend mag worden tot de klassieke literatuur – ter hand nemen. Dat zij het niet enkel lezen, maar ook werkelijk de lachende Kleine Prins, het kind met de gouden haren, tegenkomen.De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet – nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten, komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een IJdeltuit, een Timmerman, een Muzikant, een Zakenman en een Lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een Vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen…. De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden….

‘De Kleine Prins – minimusical’ is een originele en vrije bewerking van John van Santen. Theater Van Santen zal op een sprankelende en speelse manier de sferen creeren, waarin De Kleine Prins en ander figuren tot leven komen. Een mooie voorstelling met live muziek, dans en zang. Ook de nodige humor, zoals u van Theater Van Santen gewend bent, zal niet ontbreken!
Eerdere bewerkingen van John van santen zijn ‘Peter en de Wolf – minimusical’ (200 optredens) en ‘Pietje Bell en de Zwarte Hand – minimusical’ (235 optredens).

De Kleine Prins: “Grote mensen willen soms iets worden wat ze eigenlijk al zijn. Ze begrijpen nooit iets uit zichzelf en het is vervelend hun alles uit te moeten leggen!”

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.