Wagenwerkplaats

1921956_291921417631389_1846029638_nIn het weekend van 12 en 13 september 2015 zijn vele gebouwen van de Wagenwerkplaats gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om dit industrieel erfgoed te bezoeken, ook die plekken waar je normaal niet zo snel komt.

het thema Kunst & Ambacht zal op Open Monumentendag 12 en 13 september 2015 zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal staan. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen. Daarom volop aandacht voor de architectuur – moeder aller kunsten – van het monument zelf. En dat zit op de Wagenwerkplaats wel goed! Via de pagina Historie zijn van bijna alle gebouwen op de Wagenwerkplaats de bijzondere kenmerken terug te vinden.

Bij meer sobere gebouwen zoals op de Wagenwerkplaats is de link met ambacht volop aanwezig.

Is er een betere plek denkbaar waar zoveel verschillende vormen van ambacht én kunst, zowel oude als hedendaagse, samenkomen en te zien zijn, dan bij de Wagenwerkplaats?

De Open Monumentendagen beginnen bij ons al op 11 september. Meer dan 700 basisschoolleerlingen krijgen dan in groepjes rondleidingen door gebouwen en over het terrein. In samenwerking met L’udarte, NS en VVV Amersfoort zijn speciale rondleidingen voor hen opgesteld.

Zie voor het programma klik hier

Theaterkoor Voice Box Eemplein.

Untitled 2ONS eerste optreden van het nieuwe seizoen is op zaterdag 12 september tijdens de Dag voor de Amateurkunst in Amersfoort. Om kwart over drie vind je ons op het Eemplein. Dit jaar zullen we daar een voorstelling verzorgen met repertoire uit onze afgelopen voorstelling bij boer Kok.

Enthousiast geworden na het zien van ons optreden? Je bent van harte welkom op de Open Repetitie op dinsdag 15 september.

Het komende seizoen staat in het teken van de liefde in de meest brede zin van het woord. De nieuwe Theater Groep houdt de locatie nog even geheim, maar lichten over de inhoud al wel een tipje van de sluier op.

Als PR-commissie van Voice Box gaan we het komend seizoen op zoek naar mannelijke zangers. Op allerlei manieren brengen we theaterkoor Voice Box onder de aandacht van de mannen, om onze bas- en tenorsectie uit te breiden. Ook in deze nieuwsbrief wordt hieraan aandacht besteed. Om te preken met een van de tenoren: ‘Zingen is een actieve bezigheid – en veel leuker dan zwoegen in en fitnesszaal!’

Wijkmuseum

DSC_0552De nieuwe tentoonstelling WERKZAAM SOESTERKWARTIER is te bezoeken.

Tentoonstelling “Werkzaam Soesterkwartier “gaat.over de fabrieken  waar de mensen uit de wijk vroeger werkten. Het 3812, postcode gebied dat zich van de Barchman Wuytierslaan tot het Eemplein en van het Spoor tot aan de Eem bevind, is het gebied waarbinnen zich deze fabrieken bevonden. Van de diverse fabrieken is de Prodent fabriek als laatste gesloten eind juli 2012. Tegenwoordig heet de voormalige Prodent fabriek, De Nieuwe Stad en heeft het een heel ander karakter.

Ook bij de War houden sommige werkplaatsen open huis.

Red.KvR.