06270073Door het Jeugd Persbureau:

Het wordt feest op het Eemplein a.s. zaterdag!
Kom naar “Zomer aan de haven” met een braderie en allerlei activiteiten op het plein, met name voor kinderen.

Zaterdagmiddag deed de Jeugd verslaggever van de redactie Soesterkwartier zelfstandig en alleen zijn werk op het Eemplein.

Na de activiteiten in de Speeltuin aan de Dollardstraat naar het Eemplein geweest. Het was er ontzettend druk en het hele plein en daarachter was volgebouwd met luchtkussen kastelen en glijbanen.”

:Nu was het een beetje jammer dat ik geen voor onderzoek had gedaan en eigenlijk, net als een heleboel andere kinderen daar ben wezen spelen.

06270093Het voordeel nu was dat ik met de camera in de luchtkastelen ben geklommen. Door gangen en van glijbanen kon gaan waar de grote verslaggevers niet kunnen komen. Ik heb er veel leuke dingen gezien. Het varen met bootjes die op kaarslicht werden aangedreven vond ik mooi.”

De draaimolen is op zich al leuk om naar te kijken met al die ronddraaiende kinderen. 06270061

Er stonden ook veel kramen met kleding. Ook daar waren veel bezoekers. Aan de waterkant was een soort muziek tent neergezet. Ik dacht eerst een DJ maar het was een voorstelling van draadloze muziek apparatuur. Ik vond het wel een leuk onderwerp.

06270078De vele kraampjes en het  enorme luchtkussen, zorgen voor een heel vol Eemplein. Ook het mooie weer zorgde voor veel mensen.

Maar ook aan de overkant van het water was een hele markt opgebouwd.”

Verslag Mimoun

Foto’s  Mimoun

Noot Redactie:

We zijn trots op onze jonge collega.

Mocht je als basisschool leerling ( groep 7/8 ) Soesterkwartier belangstelling hebben om ook lid te worden van het Jeugd Persbureau, stuur dan een mailtje naar redactiesoesterkwartier@gmail.com.