Jeugd Persbureau Soesterkwartier

07040077Zaterdagmorgen even na negen uur ging ik naar Dierenpark Amersfoort en gelijk om verslag te doen van de opening van “de Wildernis”. Bij het Dierenpark aangekomen, leek het alsof ik (samen met Ngie) de enige was die verslag kwam doen. Het wachten deed ik in de schaduw want de zon was al best erg warm. Ook andere persmensen  waren er en we werden  begeleid naar binnen. Ik vond het moeilijk om gelijk mee te lopen omdat er zoveel te zien was. Beren, Beverratten, Oehoes en de Sneeuwuil wilde ik eigenlijk gelijk al fotograferen  op de foto zetten,maar dat kon later na de opening nog wel, zo werd me verteld.

07040010Op weg kwamen we ook langs Snavelrijk, dat precies een jaar geleden geopend werd. Na de opening wilde ik ook in Snavelrijk even een kijkje nemen. Net even verderop was het punt, midden op een brug in de volle zon, waar de opening gedaan zou worden. Een waterbaan van 400 meter, een gebouw dat op een bouwval  lijkt met touwbruggetjes eraan die over het water naar een eiland hangen. Loopbruggen voor de mensen die de wildernis in gaan, over het eiland heen. Zo van alle kanten de Ringstaartmaki’s, Kroonmaki’s en Roodbuikmaki’s, te zien zijn.

07040036Het leek er na lang wachten op dat er iets ging gebeuren. Eerst een meneer die van alles vertelde. Toen begon er ineens ergens anders vandaan iemand wat te vertellen. Ik moet even zoeken waar die dan te zien was, hij bleek een stuk verderop te staan. En ineens ging er weer ergens anders vandaan iemand praten die bovenop de ruïne bouwval bleek te staan. Na alles wat er werd verteld, werd de directeur van Dierenpark Amersfoort gevraagd om de opening te doen. Eerst vertelde hij nog over de fietsbootjes en dat ze allemaal een andere naam hebben. Ook over de 400 meter lange “rivier”, vertelde hij. Toen pakte hij een heel oude kruik met water dat van heel ver weg komt. Die kruik water gooide hij leeg in de rivier. daarmee verklaarde hij “De Wildernis” voor geopend.

07040051Maar toen kwam er nog een mevrouw met rood haar die een cadeautje overhandigde, dit omdat een opening een feestje is en daar horen cadeautjes bij. Het was de vlag van Amersfoort voor het bootje zonder vlag. Ik neem aan dat zij van de gemeente Amersfoort was.

De directeur was ook jarig vertelde de die mevrouw en dus met z’n alle gezongen “lang zal hij leven”. Daarna was het dan echt open, en konden mensen gaan eten en drinken, en gingen de eerste bootjes fietsvaren. Ik wilde graag foto’s maken vanuit een fietsbootje en daarvoor mocht ik mee met een mevrouw en haar dochtertje die net te klein was om te kunnen fietsen. Het bootfietsen was best wel heel zwaar, en het sturen gaat ook nog eens precies andersom. als je naar rechts wil varen moet je links sturen. Maar het was wel leuk om vanaf de fietsboot foto’s te kunnen maken.Na de opening ben ik nog even bij snavelrijk binnen geweest, en heb ook verderop nog foto’s gemaakt.

07040077Eigenlijk kwam ik tijd tekort om alles te zien, je kunt er echt een hele dag zijn en ik weet niet of je in een dag alles kunt zien.

Verslag en foto’s Mimoun