Soesterkwartier 19 juli 2018. We staan er meestal niet bij stil in ons dagelijks doen en laten. Normaliter bij een goede gezondheid doen we alles wat we willen. Maar hoe zou het zijn als je niet ziet wat je doet, of in onderstaand verhaal, maar 8 % ziet. Maud Arntz ( 43 ) is zo,n Soesterkwartierse die als het ware door een “rietje”kijkt.

Haar oproep en verhaal waren voor de redactie aanleiding contact te zoeken. Het initiatief om andere mensen te laten “zien”hoe zij de wereld bekijkt door dat “rietje”. Zoals ze zelf opmerkte,” het lezen van een mailtje is zo wie zo al een probleem en dan moet ik wel herkennen dat het een mailtje is”.

Haar dagelijks leven wil Maud vanuit haar perspectief met ons delen Aan de hand van gemaakte foto,s zal zij aangeven, wat haar visie is op hetgeen ze naar “kijkt”.

Wij ondersteunen van harte haar manier om het visuele probleem met de buitenwacht te delen. Daartoe wordt op de wijkwebsite ruimte voor haar vrijgehouden. Een dezer dagen zal zij zich voorstellen en een casus voorleggen.

Maud succes.

Beste lezer,

Ooggetuige

Al langer loop ik met het idee om iets op sociale media te gaan doen. Maar wat?

Onlangs is mijn nieuwe “project” online gegaan. Ik heb een twitter account en Facebookpagina gemaakt met de naam Ooggetuige. Dagelijks zal ik hierop een foto posten van hoe ik dingen zie. Alledaagse situaties gezien door een koker die nihil is en waarin het 8% scherp is. Mijn niet visuele leven visueel maken. Het plan is om geregeld een uitgebreidere uitleg bij de foto te zetten. Op deze manier kan ik mensen uitleggen hoe je dingen kunt doen ook al kun je het niet (goed) zien. Meer bekendheid geven aan hoe het is om te leven met een visuele beperking.

Ik ben pas kort bezig en mijn pagina moet nog wat bekendheid krijgen. Kunnen en willen jullie me daarbij helpen? Wellicht door Ooggetuige te vermelden/delen via jullie eigen sociale media kanalen? Dat zou heel fijn zijn.

Op twitter is Ooggetuige te vinden op: @ooggetuige1.

En op facebook:
https://www.facebook.com/Ooggetuige1/

Inmiddels heeft Maud toegezegd via de wijkwebsite/ facebook en twitter haar opzet en doel kenbaar te maken.
Karel van Rooy.
Mochten er overigens “anderen”ook een bijzonder onderwerp hebben en willen “vloggen” neem dan contact op met de redactie.