girls (324)Vrijdag ochtend om tien uur begon de Only Girlz Allowed dag, georganiseerd door SRO. Zo’n 60 meiden melden zich voor de activiteiten. En of het nu ging om voetballen, bloggen, hiphop-dansen of boksen ze deden allemaal ijverig meer. Je krijgt ook niet alle dagen de kans om van een beroemdheid als Nouchka Fontijn te leren boksen.

Nouchka Fontijn (geboren te Rotterdam op 9 november 1987) werd Europees Kampioen Boksen juni 2014 en won de bronzen medaille op het WK november 2014 in Zuid Korea.

Hier vind je haar eigen website

girls (4)Het weer werkte gelukkig mee, er kon droog gesport worden buiten. De groepen wisselden elkaar af in de activiteiten. Zo ging de voetbalgroep na afloop van het voetballen door naar het boksen, en de boksgroep even de rust hervinden bij het bloggen. Overal werd aandachtig geluisterd naar de instructies om die vervolgens in de praktijk te oefenen. De sfeer was top, de meiden kleurrijk en de begeleiding enthousiast. Doelpunten werden er gemaakt, klappen uitgedeeld, haren naar links en rechts gegooid tijdens het dansen en er werd geschreven in aanloop naar het bloggen.girls (134)

Voetballen en Boksen waren buiten op het Eemplein, het Bloggen en HipHop dansen was op de 4e etage van het Eemhuis in de ruimtes van Scholen in de Kunst. Natuurlijk moest tussendoor ook de inwendige mens versterkt worden want met sporten verbruik je flink wat calorieën en bovendien kost de temperatuur ook nog eens het een en ander aan vocht. Een gezonde maaltijd was geregeld door B.Slim, flesjes water, en appeltjes voor de dorst waren ook ruim na de lunch nog voorradig voor de liefhebbers.

girls (323)Na het Voetballen, Boksen, Dansen en Bloggen was het eerst tijd voor een groepsfoto met en zonder de handjes in de lucht. Afscheid van sommigen, omdat er meiden waren die na de groepsfoto weg moesten. De overgebleven meiden konden nog echte Girly dingen gaan doen, zoals; Ibiza-armbandjes maken, nagels-lakken en of beplakken of Henna-tattoos laten zetten. De Beauty Girlz middag was ook in een van de ruimten van Scholen in de Kunst op de 4e etage van het Eemhuis, boven de Bibliotheek.

girls (9)De nagel-style tafel had in eerste instantie veel meiden. Maar nagels lakken is een geduld klusje en het wachten tot ze droog zijn ook. Niet iedereen had dat geduld, al was het evengoed gezellig te noemen. De Henna-tattoos waren veruit favoriet, maar door het grote aantal meiden dat er een wilde werd het formaat wel wat ingeperkt, omdat anders lang iedereen die zich opgaf aan de beurt zou komen. Het maken van de Ibiza-armbandjes was echt een doe ding waaruit hele leuke varianten kwamen.

girls (33)Om drie uur kon iedereen naar huis om later nog eens terug te kijken op een leuke, gezellige, creatieve en sportieve dag

Verslag: Ngie

Uitgebreid fotoverslag: Karel van Rooy en Ngie