DSC_054130 november 2015 had het voormalige Birkhoven Zorggoed, last van “winterkriebels ( nu Lyvore) . Een tentoonstelling van creatief gemaakte prolaria lag uitgespreid in het “grandcafe”. Alles gemaakt door de mensen van de dagbesteding de Plataan en die van het nu genaamde Lyvore . DSC_0556

Tafels vol met gemaakte  spullen lagen te wachten op een nieuwe eigenaar. De prijskaartjes netjes overal zichtbaar. Genoemde artikelen waren allen gemaakt tijdens de dagbestedingsuren in de Plataan en de handenarbeidsuren in Birkhoven Zorggoed (Lyvore).

DSC_0563En nu is het gebruikelijk in het economisch verkeer, dat je kosten en baten tegen elkaar weg krast met de bedoeling dat je aan het einde van de rit een positief saldo overhoud. Wel dat was het geval. Reden voor Lyvore om alle vrijwilligers/ medewerkers en de creatieve werkers te bedanken dan wel te trakteren.

17 maart 2016 was de Kabouterhut aan de BW laan dan ook gevuld met zo,n 45 mensen en ze wilden allemaal pannenkoek.

DSC_6484 Nu valt het voor sommige deelnemers wat moeilijk om te onthouden welke pannenkoek er besteld was, vandaar dat dit even snel overal op je placemats werd opgeschreven. Niet vreemd met een keuze uit zo,n 15 verschillende samenstellingen. Spek / Ananas/ Rozijnen/ neutraal/ stroop/ bacon enz, of de helft ananas en de andere helft bacon. Het kon allemaal.

Na een drankje vooraf en een keurige rangschikking van medewerkers en deelnemers werd na een klein kwartiertje in een rap tempo 45 pannenkoeken uitgeserveerd. Met een klein beetje hulp van de geschreven bestellingen op de placemats, kreeg een ieder datgene wat bedoeld was.DSC_6460

CSC_6452Door even stiekem in de keuken te kijken, bleek waarom men in zo,n korte tijd, zoveel kon bakken. Inderdaad twee keukens deden ieder afzonderlijk de opgedeelde bestellingen.DSC_6438

Een hele tijd werd het stil in de Kabouterhut en hoorde je alleen het gebruik van het tafelgereedschap. Het smaakte kennelijk uitstekend. De verkregen winst van de verkochte spulletjes van 30 november 2016  werd met enthousiasme genuttigd.

DSC_6485De geparkeerde rollators in de hal van het restaurant, moesten een hele tijd wachten op de afloop van dit toch wel bijzondere moment. Een zeer geslaagde middag.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.