AMERSFOORT – Ter hoogte van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort wordt op zaterdag 26 augustus van 12.00 tot 16.00 uur een oefening door de afdeling Amersfoort van het Nederlandse Rode Kruis gehouden.

In verband hiermee zal de straat tijdelijk voor alle verkeer worden afgesloten. Deze demonstratie vindt plaats in het kader van het 150-jarige bestaan van deze organisatie en het eerste lustrum van het wijkmuseum.

Met medewerking van de organisatie LOTUS (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) zal hierbij door vrijwillige ‘slachtoffers’ uit het Soesterkwartier een vijftal ongelukken worden nagespeeld. Zij zullen vervolgens in een hiervoor speciaal opgetrokken tent op behandeltafels medisch worden verzorgd.

Dat betreft onder meer sportongelukken (hardlopen) en diverse verkeersongelukken (zoals valpartijen met scooters en rollators). Hierbij zal door deskundigen toelichting aan belangstellenden worden gegeven. Dit evenement staat ook in het teken van de serie-expositie over ‘Gezondheidszorg, Toen en Nu’, die tot eind november in het wijkmuseum te zien is.

Wessel Post / Wijkmuseum