1921956_291921417631389_1846029638_nOP DE WAGENWERKPLAATS 

o   Vrijdagavond 12 juni werkbijeenkomst voor actieve Soesterkwartierders (zie PS onder dit bericht) 

o   Zaterdagmorgen 13 juni – krantjes ophalen in de Samenwerkplaats (idem zie PS) 

o   Zaterdag 13 juni

SHD (23)Amersfoort dieselt, van 12.00-16.00 uur. Ritten in dieselbussen en dieseltreinen Volwassenen 2 euro, kinderen 1 euro.

Welke bussen er komen blijft nog even een verrassing maar er zullen diverse bussen aanwezig zijn welke er vorig jaar niet waren. Ook kunt u de restauratie van de CN 9229 volgen, welke van mobiele politiepost weer wordt terugverbouwd tot streekbus uit de Centraal Nederland tijd. De eerste bus zal even na 10:00 vertrekken en de laatste om 16:30, dus wees er op tijd bij om een rit mee te maken. U bent dan ook vanaf 10:00 welkom op de Wagenwerkplaats te Amersfoort. Deze is te bereiken via de achteruitgang van station Amersfoort. U gaat linksaf langs het P+R terrein en na ongeveer 5 minuut ligt het terrein aan uw linkerhand.

Zie www.dieseltreinen .nl 

o   Zondag 14 juni

Verkeerstuin, 14.00-16.00 uur. Zie www.verkeerstuin.info

IN DE WAR (Geldersestraat bij de Eem) 

unnamedo   Zaterdag 13 juni Benefitbijeenkomst “Unfuck the world” 15.00-23.00 uur

Aan de Geldersestraat, vlak bij de Eem, en dus ook in het gebied tussen Spoor en Eem bevindt zich het oude fabriekscomplex Warner Jenkinson, ook wel bekend onder de naam NKI.   Voor de sluiting in 2001 werden hier kleurstoffen gemaakt. In 1883 is deze fabriek in gebruik gesteld als Stoomlucifersfabriek. In de gebouwen is  o.a. “De War” gevestigd.  De mensen van “De War” willen het complex van de gemeente kopen. 

De oudste fabriek van Amersfoort wordt een onafhankelijke plek voor kunst, wetenschap, duurzaamheid en innovatie. Maar wat gebeurt daar nou eigenlijk, in de War? Op de wereldwijd georganiseerde Unfuck the World dag op 13 juni kun je onder het genot van hapjes, drankjes, muziek, lezingen en activiteiten De War bezoeken, je laten informeren over de plannen om het gebouw te kopen en natuurlijk geld doneren. Bezoek het Fablab (met o.a. 3D-printer en lasersnijder), het Knopjesmuseum, de nieuwe voorstelling van de Spullenmannen, Het Atelier van Merlijn van der Hoeven. Er zijn lezingen over bijen, voedsel, zelf eetbare paddestoelen kweken, jodelen en natuurlijk over De WAR!
Unfuck the World dag is er voor iedereen die er klaar voor is om iets beters van de wereld te maken, om recht te zetten wat krom is. Op deze dag worden in steden over de hele wereld evenementen georganiseerd met live-muziek, kunst, lezingen en allerlei activiteiten, met als doel mensen te informeren en ook actief te worden om positieve veranderingen in hun omgeving te maken. Voor het steeds groeiende programma kun je kijken op
www.dewar.nl

 o   Zondag 14 juni ook in De War

Studium Generale door Martijntje Smits  – 16.00 uur [Spullenlab] 

Over de betekenis van technologie voor onze maatschappij. Is het zo dat techniek ons als individu of als samenleving gelukkiger maakt? Hoe naief is dit idee? En zijn er dan minder naïeve manieren om over de betekenis van techniek voor ons leven te denken? Hoe zou techniek wel ‘gelukkig’ kunnen maken? Wat is de rol van robotica voor onze maatschappij? Martijntje Smits is techniekfilosoof, ingenieur en innovatiewetenschapper.

o   Vrijdag 19 juni 20.00 uur documentaire film in het Spullenlab.

Titel: “Het is nooit af”  (over De Nieuwe Stad).   Aansluitend: gesprek met de filmmakers en pioniers.
Aanmelden is aanbevolen en kan via: info@ggtv.nl. (Waardebepaling achteraf)    Zie meer over De War op:  www.dewar.nl 

DSC_1203IN HET WIJKMUSEUM SOESTERKWARTIER St. Bonifaciusstraat 61

o   Zaterdag 13 juni en vervolgens iedere zaterdag in de eerstkomende maanden Tentoonstelling over de speeltuinen in het Soesterkwartier, van 12.00-17.00 uur.– www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

o   Deze zomer is de tentoonstelling aangevuld met een collectie vindsels uit de natuur, afkomstig uit het kabinet van kunstenares van Trudy Beekman (voormalig vindselmuseum)

o   Het Wijkmuseum Soesterkwartier sluit hier in de maanden juli en augustus op aan met een reeks workshops voor kinderen op de woensdagmiddag: “maak je eigen vindselexpositie”. Beperkte deelname mogelijk – informatie bij en afspreken met Gezina Tuinstra, tel. 033 4635661 of 06 22422725

IN DE NIEUWE SLEUTEL Noordewierweg 252 

o   Op woensdagavond 17 juni is er een themabijeenkomst in het Soesterkwartier. De avond staat in het teken van de kracht van de wijk, zoals bijv. de sterke onderlinge verbondenheid. Het doel is om samen met bewoners duidelijk te krijgen wat de stad Amersfoort van het Soesterkwartier kan leren. Ook is er de mogelijkheid om onderwerpen te bespreken die in de wijk nog kunnen worden verbeterd. Aanvang: 20.00 (inloop vanaf 19.30), Deze avond wordt georganiseerd door Amersfoort 2014.  

PS

Oproep voor de Soesterkwartierders onder u: 

Op 24 juni is er op de Wagenwerkplaats – een grote wijkbijeenkomst over de Duurzaamheidsvisie Wagenwerkplaats en de Veiligheid op het Spoor. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het WBT Soesterkwartier, samen met de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. 

De uitnodiging voor deze bijeenkomst wordt huis aan huis verspreid.  Wilt u een keertje meehelpen bij het verspreiden van deze uitnodigingen, bijvoorbeeld door een paar straatjes voor uw rekening te nemen? 

Graag vragen we om jouw assistentie bij het samenstellen en verspreiden van een uitnodiging in de wijk. 

Op woensdagavond 24 juni aanstaande organiseren wij samen met het wijkbewonersteam een wijktafel over duurzaamheid en veiligheid in de wijk en Wagenwerkplaats.

  • Presentatie van de duurzaamheidsvisie, voor nu, voor morgen en voor 2050.
  • Informatie en toelichting over de nieuwe regeling ‘Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen’ op het spoor, die erop gericht is de veiligheid van omwonenden te vergroten. 

Voor een kleine 5000 adressen gaan we deze uitnodiging verspreiden, een hele klus. Vele handen maken licht werk, en daarom wil ik je bij deze vragen om ook een paar straten voor je rekening te nemen. Er zijn twee taken te onderscheiden, waarvoor beide nog veel handen nodig zijn: 

  1. Op aanstaande vrijdagavond 12 juni vanaf 19:30 uur zullen we met een groep op deSamenwerkplaats de mailing samenstellen. Dat resulteert in bundeltjes per straat, op volgorde genummerd. 
  1. Vanaf zaterdag 13 juni tot uiterlijk woensdag 17 juni dienen de brieven bezorgd te worden. Dit is een flinke klus. Op 13 juni kunnen deze worden opgehaald op de Samenwerkplaats. 

Meer weten?  Mail j.sickmann@planet.nl of bel 033-4611474 

Zie het voorbericht op de website van de Wagenwerkplaats: http://wagenwerkplaats.eu/presentatie-duurzaamheidsvisie-wagenwerkplaats-24-juni