Nieuwsbrief 78 van Joke Sickmann.

VRIJDAG 21 APRIL

21 april – lenteborrel verkeerstuin

Er zijn veranderingen op komst.

Vrijdag 21 april vanaf 16 uur een lenteborrel voor alle vrijwilligers en voor andere geïnteresseerden. We vertellen dan alles over de veranderingen en de aanpak voor de komende tijd. Wil je meepraten over de toekomst van de verkeerstuin en wil je op jouw manier wellicht een steentje bijdragen?

Kom dan, bij voorkeur, op 21 april naar de verkeerstuin. Kan je echt niet op deze dag  (ben je bijvoorbeeld al lekker op vakantie)  dan is er zondag 7 mei in de middag vanaf 16 uur nog een tweede kans.                      Ook vrijdag: “Broodje Bitcoin Blockchain Amersfoort”.

Ingezonden bericht:

Deze aankomende vrijdagavond 21 April houden we “Broodje Bitcoin Blockchain Amersfoort”. D.m.v. deze bijeenkomst willen we de plaatselijke Bitcoin Blockchain samenleving een duwtje in de rug geven. Dit door voorlichting te geven, en winkeliers die Bitcoin Blockchain aannemen onder de aandacht te brengen. Inschrijven is noodzakelijk. We spreken ’s avonds om zeven uur af bij de uitgang van de stationshal aan het Piet Mondriaanplein te Amersfoort. En gaan naar dichtstbijzijnde Bitcoin Blockchain aannemende eetgelegenheid.

Wat? Broodje Bitcoin Blockchain Amersfoort Waar? Uitgang Stationshal Piet Mondriaanplein

(Soesterkwartierzijde) Amersfoort

Hoe laat? Zeven tot tien uur ’s avonds

Waarom? Bitcoin Blockchain is een belangwekkende nieuwe oplossing voor het uitlijnen van schaarsheid met de menselijke hebzucht, wensen en verlangens.

ZATERDAG 22 APRIL 12.00-17.00 UUR 

Expositie ‘Het Nederlandse Rode Kruis/EHBO’ . St. Bonifaciussttraat 61 In het Wijkmuseum 12.00-17.00 uur 

Voor rondleidingen op andere tijden kunnen belangstellenden op internetsite www.wijkkmuseumsoesterkwartier.nl  of telefoonnummer 033 – 4635661 terecht                                                 ZONDAG 23 APRIL  14.00 – 16.00 uur         Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats   

http://wagenwerkplaats.eu/agenda/verkeerstuin-geopend-2017-04-16 

DINSDAG 25 APRIL

Spelen en tuinieren in de Wagenspeelplaats    Zie de agenda

Je t’aime moi non plus -Theatergroep De Floeren Aap- 29 april 20.00 uur [Spullenlab] Geldersestraat  6 

Toen Serge Gainsbourg en Jane Birkin in de lente van 69 hun duet Je t’aime moi non plus uitbrachten ging er een zachte siddering doorheen Europa. Het lied raakte een zeer gevoelige snaar. Het leek de verklanking van de vrije seksualiteit, van de vrije vrouw zelfs en van de nieuwe tijd zonder taboes. Kom kijken naar deze voorstelling, en ontdek het verhaal achter dit liedje. Reserveren via publiciteit@dewar.nl  Niet verplicht, wel fijn! Waardebepaling achteraf. Bekijk ook de originele videoclip van het lied.https://www.youtube.com/watch?v=GlpDf6XX_j0

WOENSDAG 3 MEI

De Peuter & Kleuter Verkeerstuin gaat 3 mei weer open! Georganiseerd door Verkeerstuin Amersfoort & Mamacafé Soesterkwartier. Vanaf 10 uur staat er (gratis)koffie/ thee, limonade & lekkers op de ontmoetingstafel.

OPROEP van: Joost Volkers

Onderwerp: Anjeractie Wilskracht

Lieve vrienden en familie,

Dit jaar gaat mijn muziekvereniging, Wilskracht Amersfoort, voor de allereerste keer meedoen aan de online Anjeractie. De Anjeractie is de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte van het Prins Bernard Cultuurfonds die ons en andere cultuurverenigingen regelmatig een financieel steuntje in de rug geeft. De online Anjeractie is een aanvulling op de Anjeractie collecte waarbij er nu ook digitaal gedoneerd kan worden en wel via mijn eigen Anjeractie-pagina:
https://utrecht.anjeractie.nl/actie/joost-volkers/donateurs

Wij zijn altijd hard aan het werk om de nieuwe generaties te bewegen een muziekinstrument te gaan bespelen, het liefst natuurlijk bij ons. Om de muzikale vonk over te laten slaan zoeken wij basisscholen op om daar demonstraties, workshops en introductielessen te geven.
Bij zo’n introductieprogramma stellen wij de instrumenten gratis beschikbaar. Een muziekinstrument aanschaffen is echter kostbaar en we hebben er een boel nodig. Om onze instrumentenvoorraad aan te vullen en zo nog meer scholieren mee te kunnen laten doen aan dit introductieprogramma willen wij graag extra studie-instrumenten aanschaffen.

Help mee om basisscholieren aan het blazen te krijgen!
Dank je wel voor je steun!

groeten,

Joost

Ik steun dit doel natuurlijk helemaal en ik heb daarom een eigen actie binnen de campagne opgestart om het doel te helpen bereiken. Wil jij mij daarbij helpen?  Doneer dan snel je bijdrage via deze link:

Op donderdag 4 mei verzorgt mijn orkest, het Regionaal Concert Orkest Wilskracht, het herdenkingsconcert van de gemeente Amersfoort. Het wordt bovendien het eerste optreden van Rik in het RCOW!

Het Herdenkingsconcert staat muzikaal stil bij de Tweede Wereldoorlog en er wordt een verband gelegd met de oorlogen van nu: de uitzending van militairen naar conflictgebieden, veteranen van toen en nu en de kwetsbaarheid van het kind in oorlogsgebied.

Het programma toont bij uitstek de veelzijdigheid van het Regionaal Concertorkest Wilskracht. Van een een stoere mars tot het symfonisch gedicht Les Preludes van Franz Liszt. Groots klinkend in volle omvang en heel klein wanneer violiste Rossitza Ovtcharova wordt begeleid in Schindlers List.

Het concert is op donderdag 4 mei om 21.00 uur in de St.Franciscus Xaveriuskerk en is gratis toegankelijk. Om 20.30 uur gaat de zaal open, dus zorg dat je op tijd bent om een goede plaats te bemachtigen! Tot 4 mei!

De Emmaüskerk zoekt een Verhuurcoördinator

De Emmaüskerk aan de Noordewierweg in het Soesterkwartier is een ‘huis in de buurt’. Naast de activiteiten van de kerkelijke gemeente zijn er dus ook allerlei vaste en losse groepen die gebruik maken van het gebouw. Om dit gebruik in goede banen te leiden zoeken we een

Verhuurcoördinator en tevens gastvrouw – gastheer 

die als vrijwilliger acht tot zestien uur per week (op wisselende tijden, behalve op zondag) de ‘geïnteresseerden en gebruikers’ ten dienste kan staan. De zaalplanning regelt en de mails in de zaalbeheer -mailbox beantwoord, deze activiteit kan vanuit huis worden verricht. 

Taken:

  • Overlegt met en geeft rondleidingen aan  potentiële huurders;
  • Maakt schriftelijke (prijs-)afspraken met huurders.  Dit gebeurt in nauw overleg met de kerkrentmeesters;
  • Is verantwoordelijk voor het tijdig openen en sluiten van het pand bij verhuur;
  • Overlegt met andere vrijwilligers, m.b.t. hun beschikbaarheid;
  • Houdt toezicht op het naleven van afspraken door huurders en andere gebruikers;
  • Draagt er zorg voor dat het gebouw netjes wordt achtergelaten en verricht zo nodig onderhoudstaken;
  • Is verantwoordelijk voor de e-mailcorrespondentie in de mailbox  van zaalbeheer (hiervoor dient u zelf te beschikken over een pc of laptop);
  • Is verantwoordelijk voor de agendaplanning van zaalgebruik en zaalverhuur;
  • Stuurt de factuur naar de penningmeester ter facturering;
  • Is verantwoordelijk voor de inkoop en voorraadbeheer van de koffie/thee en aanverwante artikelen.

Vergoeding: Eventuele vrijwilligersvergoeding in overleg.

Het is niet uitgesloten dat de nu nog vrijwilligersfunctie (eventueel met een fiscaalbegrensde vergoeding) in de toekomst kan uitgroeien naar een betaalde functie.

Wij bieden: Een enthousiast team van mensen die met je meewerken in catering, schoonmaak en andere activiteiten.

Aanvang werkzaamheden:  zo spoedig mogelijk. Voor informatie over de functie kunt u bellen met

Jan Elzen, tel. nr. 033 – 46 121 57 of per mail: zaalbeheer@gmail.com

Sollicitaties naar hetty.elzen@kpnmail.nl

Joke Sickmann.