Logo-Redactie-Weer geharreWAR in de gemeenteraad. Op dinsdag 1 november is er inde gemeenteraad een motie aan de orde geweest waarin o.a. voorgesteld is om als gemeenteraad nu eindelijk eens een gesprek met elkaar te voeren over het belang van De War voor Amersfoort. Jammer genoeg is deze motie verworpen. Lees meer in de kranten.

(Wat een architect beweert in het AD van hedenmorgen, namelijk dat de War de ruimte voor een gesprek met de a.s. koper uit de weg is gegaan is natuurlijk niet waar. Een uitnodiging van de zijde van de War voor een gesprek leidde nog niet tot een afspraak omdat de a.s. koper eerst op vakantie moest.)

Wie iets meer over de War wil weten… u komt dit prachtige initiatief binnenkort overal in de stad tegen.  Nu  a.s. zaterdagmiddag ook op het Eemplein en bij de Emmaüskerk in het Soesterkwartier – zie de aankondiging hierna op zaterdag 5 november. 

Vorige week woensdag, 26 oktober zijn er Belgen in het Wijkmuseum Soesterkwartier op bezoek geweest.  Op de foto (bijlage) ziet u (links) Daniel Thijs uit Bilsen (Belgisch Limburg) en (rechts) Alie van den Heuvel-van Doorn uit Soest. Alie is een kleindochter van Cornelis van Drie, die een boomkwekerij had op de plaats waar nu de Groengordel is in het Soesterkwartier – vlak bij waar nu het Isseltseveld is. De vader van Daniel Thijs verbleef in 1914-1918 als geïnterneerde Belgische militair in kamp Zeist. In die tijd heeft hij ook bij Kwekerij van Drie gewerkt. De families Van Drie en Thijs hebben tot aan de Tweede Wereldoorlog contact met elkaar gehouden. Op 26 oktober j.l. hebben nazaten elkaar weer in Amersfoort ontmoet en samen zijn zij naar de herdenking van 100 jaar Belgenmonument geweest. Meer over deze geschiedenis is te zien bij de tentoonstelling over  Belgen in het Soesterkwartier in het Wijkmuseum Soesterkwartier. Zie verder zaterdag 5 november

Het afgelopen weekend  werd op RTV Utrecht deel 3 van de documentaire serie over Industrieel Erfgoed uitgezonden. Aflevering 3 gaat over: De verplaatsende mens,  Infra-gebonden industrie rondom wegen, spoor en water.” Het is een prachtige film met veel aandacht voor o.a. bussenfabriek Den Oudsten in Woerden en natuurlijk ook de Wagenwerkplaats. Zie uitzending gemist:

Op woensdag 2 november (en ook a.s. zondag) 14.00-16.00 uur is er weer gelegenheid om te skelteren en te spelen in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Voor kinderen tot 12 jaar, toegang gratis.   

Op  zaterdag  5 november

Ø  Van  11.00-16.00 uur  in het Wijkmuseum (St. Bonifaciusstraat 61). Tentoonstelling:  “de Groote Oorlog, Belgen in het Soesterkwartier”.

Ø StadsverWARring: de initiatieven van De War op lokatie; 

5 november 13.00 Eemplein en 15:00 uur Noorderwierweg

Altijd al willen weten wat er allemaal gebeurt bij De War? Kom zaterdag 5 november langs en laat je informeren!

Op maandag 7 november

Ø  Spreekuur Buurtuitvaart Soesterkwartier, 14.00-16.00 uur Noordewierweg 131. Informatie 033 naast de Emmaüskerk. Dit spreekuur wordt gehouden door Nelleke Dumoulin, vrijwilligster bij de werkgroep Buurtuitvaart Soesterkwartier. Een aparte afspraak maken kan ook via buurtuitvaartsk@gmail.com of 06-42097705.Blijf niet met zorgen of vragen over je uitvaart of levenseinde zitten, maar neem gerust contact op. Het spreekuur is ook voor mensen die als vrijwilliger aan een uitvaart in het SK willen meewerken. Of mensen die bij een uitvaart graag ondersteuning of medewerking van vrijwilligers uit de wijk willen hebben. Het spreekuur is iedere eerste maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.

Het allereerste Repair Café werd op 18 oktober 2009 gehouden in Amsterdam. Sindsdien heeft het concept zich over de hele wereld verspreid. Op dit moment zijn er meer dan 1.150 Repair Cafés verspreid over 29 landen. Afgelopen dinsdag (1-11) startte er ook een Repair Café bij Bosshardt (in de Emmaüskerk). Van nu af aan volgen we de berichten over het Repair Café.

KALENDER REPAIRCAFé  TUSSEN SPOOR EN EEM

zaterdag 12 november  10.30-14.30 uur               In De War (Spullenlab)                 Geldersestraat 6

dinsdag 15 november   14.00-16.00 uur                Speeltuin Soesterkwartier          Noordewierweg 271

dinsdag 6 december      10.00-12.00 uur                Bij Bosshardt                                    Noordewierweg 131 

#indebuurt in het Soesterkwartier  Nu twee bijeenkomsten!! 

Eerste bijeenkomst: 14 november  WIJKTAFEL

In de vorige Nieuwsbrief is er al aan de Soesterkwartierders onder u meegedeeld, dat er op 14 november door het WBT Soesterkwartier een Wijktafel wordt georganiseerd in de Emmaüskerk . (Zie voor nadere toelichting

Tweede bijeenkomst: 17 november

Een tweede bijeenkomst voor het Soesterkwartier wordt er door #indebuurt zelf gehouden en wel op 17 november daaropvolgende. Het gaat dan om een gesprek over de wijkvertegenwoordiging. Hiervoor kunt u zich van te voren aanmelden. Voor meer informatie over deze tweede bijeenkomst, zie ook de Wijkwebsite van het Soesterkwartier, via de volgende link:  ( Witte Vlinder Kruiskamp)

Joke Sickmann