Knipsel.lkkjJPGZaterdag 13 februari

Het Knopjesmuseum aan de Kleine Koppel is er op dit moment wel niet meer, maar zie eens de film van Amersfoort Gezien  hoe  vrijwilligers zich inspannen om te redden wat er nog te redden valt. Kom helpen!   https://youtu.be/SOFOpP4HyX4

Gisteren sprak ik de initiatiefnemers.  Wilt u ook een paar uurtjes komen helpen? Iedere dag vanaf 10 uur ’s morgens (ook dit weekend). Op zijn tijd is er een kopje koffie, maar voor de rest wordt ook wel gezorgd.  Knopjesmuseum, Geldersestraat 39-40, ingang hoek Kleine Koppel. Bel eventueel Diana: 06 48154835 (Zie het  bericht over Benefiet, onder)

Ook Zaterdag 13 februari

Hoe men in het Soesterkwartier actief is is te zien in de DVD “Soesterkwartier Eigen Wijs”.

De DVD is te koop in het Wijkmuseum, voor 6 euro, St. Bonifaciusstraat 61, van 11.00-16.00 uur. 

Zondag 14 februari 

0proep van Het Groene Spoor,

Op Valentijnsdag, zondag 14 februari aanstaande willen wij onze liefde voor de bij uitspreken en nodigen u allen daarbij aanwezig te zijn. Het wordt gehouden op het groene veld naast Holland Opera op de Wagenwerkplaats te Amersfoort om 14.00 uur. Op het programma staat:

  1. Voorstellen nieuwe bestuursleden van de Stichting
  1. Launchen van de geheel vernieuwde website van Het Groene Spoor
  1. Start van de  sponsor actie voor een bijen bloembollen veld
  1. Opgeven voor een workshop bijenhotel maken
  1. Uitdelen van de zon voor de zomer 

Ook Zondag 14 februari  in de War: Studium Generale lezing: 16.00 uur in het Spullenlab: Klaas van Egmond – Burgerinitiatief ‘Ons Geld’ 

Ø  Na de lezing van Martijn van der Linden op 10 januari 2016 over het theoretisch kader van geldschepping zal Klaas van Egmond op zondag 14 februari 2016 om 16:00 uur inzoemen op het Burgerinitiatief Ons Geld (zie: www.burgerinitiatiefonsgeld.nu). Dit initiatief haalde voldoende handtekeningen op om een behandeling door de Commissie Financiën van de Tweede Kamer af te dwingen. “ Het door banken gedomineerde geldstelsel schiet te kort in dienstbaarheid aan de maatschappij. Het verstoort de markt. Het blijkt onbestuurbaar en leidt tot instabiliteit en ongelijkheid. Dit ondermijnt de samenleving en de democratie.”  Klaas van Egmond (oud directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving) is hoogleraar Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Sustainable Finance Lab, een denktank van economen die zich richt op het begrijpen van de financiële crisis en het formuleren van duurzame oplossingen.

Ø  De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, het Transitielab, het Repair Cafe,FabLab Amersfoort, Studium Generale Amersfoort, Universiteit Amersfoort en OpenToko. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige kleurstoffabriek van Warner & Jenkinson te Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Geldersestraat 6 in Amersfoort.

Woensdag 17 februari

Ø  Start in het Soesterkwartier van een nieuwe beweegactiviteit voor jong volwassenen ( circa 20-40jr)! Misschien kent u iemand voor wie dit een leuke activiteit zou zijn? Het is een laagdrempelige beweegactiviteit waarbij mensen op eigen niveau kunnen bewegen en contact kunnen legen met anderen.

Ø  Vanaf komende woensdag van 14:00 – 15:00 uur. Locatie: Gymzaal Dollardstraat(Dollardstraat 121, naast ‘t Anker) 

Ø  Afzender bericht: buurtsportcoach SRO              L. (Lisanne) Huijzendveld

 

OPROEP om de War en het Knopjesmuseum te steunen ……

Het Knopjesmuseum van de Spullenmannen is bij de brand in het gebouw De War op 5 februari in de as gelegd. Het is jullie vast niet ontgaan. Ook andere kunstenaars hebben met lede ogen moeten aanzien hoe hun spullen door hitte en water zijn aangetast. Natuurlijk moet deze eerste nood geledigd worden. Vele mensen staken de dag na de brand al de handen uit de mouwen, wat nog te redden was is of wordt schoongemaakt, andere zaken worden weggeruimd. Het is niet anders. Maar voor het voortbestaan van dit innovatieve, creatieve en ondernemende kunstenaarsbroeinest is meer nodig. Aan het museum met zijn installaties is bijna tien jaar gewerkt en het laatste jaar zeer intensief. En nu is het weg.

We vragen alle andere innovatieve, creatieve en ondernemende mensen van de stad  om hulp: In de brand? Uit de brand!

Benefiet Festival 7 maart

Op 7 maart organiseren Ron Jagers, Roel Mulder en Mirjam Barendregt een Benefiet Festival. De Flint zet daarvoor de deuren open. Tijdens de benefiet is er live muziek, performance, theater, veiling, installatiekunst en noem maar op. Binnen 48 uur hadden we al zoveel toezeggingen – iedereen treedt belangeloos op –  dat we je echt een geweldig  programma tussen 20.00 en 22.00 uur met een netwerk uitloop tot 23.00 uur bieden. We willen je vragen daarbij te zijn en relaties mee te nemen. De kaartverkoop start op vrijdag 12 februari via de website van De Flint www.deflint.nl

We vragen je ook om actief je netwerk in te schakelen. We willen een uitverkocht huis!

Het is een festival, dus we laten je niet in de grote zaal van De Flint zitten, maar alles speelt zich af in de foyers, het restaurant en als het nodig is de Stadszaal. Er zijn meerdere podia, dus er is altijd  iets van je gading. Bovendien, met je komst ondersteun je de herbouw van het Knopjesmuseum, dat eigenlijk op 12 februari geopend zou worden…..

Er komt ook een veiling. Zowel online via onze website als op 7 maart. Je helpt ons ook door te bieden en te kopen. En heb je nog een spectaculair veilingitem, dat mag ook een bijzondere belevenis of dienst zijn, dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Je kunt ons volgen via de speciaal voor deze actie gemaakte website:www.indebranduitdebrand.nl

en via twitter @benefiet_7maart

 

Joke Sickmann