O.A.  naar aanleiding van de Noordewierweg en de Noack 

Op 10 juli was er in de gemeenteraad een rond over de Noordewierweg. 

Zie het al  eerder gepubliceerde  filmverslag: Het laatste verslag op de website van het Soesterkwartier:

https://www.soesterkwartier.info/actie-veiligheid-noordewierweg-succesvol-verandering-op-komst/ 

En het videoverslag van Amersfoort Gezien  van het bezoek van de raad aan het Soesterkwartier via facebookpagina Hulpdiensten in het Soesterkwartier:

https://www.facebook.com/rob.lampe.9/videos/10156617262404124 

De gemeente gaat na de vakantie met het Soesterkwartier in gesprek! Uit het verslag van de bijeenkomst in de ronde:

Portefeuillehouder zegt toe zo snel mogelijk – Met bebording instellen van een een 30 km/u zone ter hoogte van de AH – Tijdelijke smiley-verkeersborden (lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid) te laten plaatsen – Voor de langere termijn oplossingen om in overleg met raad en bewoners/betrokkenen (bijvoorbeeld ook hulpdiensten,busondernemingen, Fietsersbond) een voorstel (met budget) te doen voor andere noodzakelijke/wenselijke fysieke maatregelen

NOACK 

Noack 11 juli  Zie het verslag op de Wijkwebsite:

https://www.soesterkwartier.info/noack-de-plannen-en-tekeningen/

https://www.soesterkwartier.info/wp-content/uploads/2018/07/12410-R-Rapport-Stedenbouwkundig-plan.pdf 

N.a.v. “Noack verhalen” maakte men mij er op attent dat wat daarin over de heer Gast geschreven wordt niet correct is. Zie meer over de heer Gast in het boek over het sportfondsenbad van Madeline van Heemstra. Dit boek is in te zien in de bibliotheek.

                                                    

Op zaterdag 14 juli gaf ik een mini-rondleiding op de Wagenwerkplaats voor een stelletje Mokumers uit mijn jeugd. Het ieek de familie Van Rossem wel! 

21 juli       11.00-16.00 uur Indonesië in het Wijkmuseum Soesterkwartier, expositie Herman Klaasen. Tevens een selectie uit de kunstverzameling van Gerard Mosterd.  

Gerard Mosterd vertelt op 4 augustus 15.00 uur over Indië en Indonesië in het Wijkmuseum – Over zijn werk als danser, choreograaf en theaterproducent en zijn verzameling kunstvoorwerpen uit voormalig Nederlands-Indië in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 te Amersfoort. Aansluitend vertoont deze met name in Indonesië gevierde Nederlandse kunstenaar een filmregistratie van de door hem in Indonesië gemaakte dansvoorstelling ‘Een Javaanse l’Histoire du Soldat’. Deze voorstelling, met Wieteke van Dort als verteller, was vorig jaar in de Nederlandse theaters te zien. Gerard Mosterd werd in het Soesterkwartier geboren en heeft (via zijn moeder) Indische wortels. In het huidige Indonesië verricht hij inmiddels gedurende twee decennia pionierend werk in de podiumkunstenwereld.

De unieke collectie Javaanse en Balinese dansmaskers, houten en bronzen kunstobjecten maken deel uit van een expositie waarvoor ook Herman Klaasen materiaal beschikbaar stelde. Diens schilderijen en tekeningen dateren vooral uit de tijd dat deze (ook in Soesterkwartier geboren) Amersfoortse oud-tekenleraar als oorlogsvrijwilliger (OVW’er) tussen 1946 en 1950 op het eiland Java verbleef.

De tentoonstelling kan op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur worden bezocht. In de maanden juli en augustus is het wijkmuseum ook op woensdagen van 12.00 tot 16.00 uur gratis toegankelijk. Kinderen kunnen dan na een rondleiding vragen over de museumwoning beantwoorden en daarmee een sticker voor de jaarlijkse ZomerPretPas verdienen. Bij vijf stickers wordt dan een ‘hoofdprijs’ verdiend.

                               HET MUSEUM IS DUS OOK OP WOENSDAGMIDDAGEN GEOPEND

 Birgit van der Eijnden van Lyvore zond een oproep rond voor fietsers die mee willen rijden met de tochtjes die georganiseerd gaan worden door de nieuwe scootmobielclub van het Soesterkwartier. Wie belangstelling heeft kan eventueel nu al contact opnemen met de initiatiefnemer van de club: Paul Wareman, Puntenburgerlaan 182pcmwareman@hotmail.com

                   De Stadsbron stuurt van tijd tot tijd een nieuwsbrief rond met de laatste berichten.

                   Zie: http://www.destadsbron.nl/nl/nieuwsbrief/id5b4c6df9b3bdd

                  OOK IN DE STADSBRON:

http://www.destadsbron.nl/nl/Strijd_tegen_hondenpoep

Joke Sickmann