Zaterdag 17 september  

De WARØ BEZOEK HET OOGSTFEEST IN DE WAR, HET GROTE COMPLEX OP DE HOEK VAN DE GELDERSE STRAAT EN DE KLEINE KOPPEL – EEN UITDAGING   Het programma vind je op dewar.nl/oogstfeest.

“Ongeveer 10 jaar geleden begonnen we ons werkplaatsje in de wasruimte van een oude kleurstoffabriek te gebruiken voor voorstellingen, lezingen en workshops. Niet alleen de Spullenmannen maar ook – en steeds meer – anderen gingen de plek gebruiken… De WAR was geboren. In deze tijd is er van alles gegroeid, uitgevlogen, vergaan of weer gezaaid. En twee weken geleden hebben we bij de gemeente Amersfoort een bieding uitgebracht op de fabriek, waarin we voorstellen om de hele fabriek duurzaam her te bestemmen als vrijruimte voor kunst, techniek, duurzaamheid en onderzoek. Einde deze maand horen we of het stadsbestuur deze visie ondersteunt. Maar voor het zover is vieren we graag een feestje. Het oogstfeest van 10 jaar De WAR. Op zaterdag 17 september zijn er vanaf 13:00 workshops, lezingen, optredens, een markt met projecten en producten, eten en drinken.”

WijkmuseumØ  Amersfoort Klein Detroit en lezing in het Wijkmuseum

Ø  Aankomende zaterdagen 17 september en 24 september (12.00-15.00 uur) is er in het Wijkmuseum Soesterkwartier nog de laatste gelegenheid om de boeiende tentoonstelling Amersfoort Klein Detroit te bezichtigen. (Deze zaterdag van 12.00-15.00 uur, St. Bonifaciusstraat 61.

Ø  Vervolgens  geeft Jan Carel van Dijk een lezing over ‘Oude industrieën in het Soesterkwartier’ (17-09 van 15.00 tot 17.00 uur.)

Ø Bezoek het Wijkmuseum Soesterkwartier Nog twee wekenAMERSFOORT KLEIN DETROIT

 

Joke Sickmann