Dit is het eerste nieuwsbericht dat u onder deze noemer ontvangt.

centraal-gebouwlojo   Vanavond om 19.00 uur wordt er in het stadhuis een manifest aan het gemeentebestuur van Amersfoort aangeboden, waarin Amersfoortse burgers kenbaar maken, dat zij zich ernstig bezorgd maken over de manier waarop de gemeente Amersfoort de bezuinigingen te lijf wilt gaan. Ook betrokkenen bij  het Eemkwartier, de Kop van Isselt, Soesterkwartier en de Wagenwerkplaats maken zich zorgen. Wilt u actief zijn of bent u actief op het gebied van burgerparticipatie en zou  u  dit manifest mede willen onderschrijven, stuur mij s.v.p. per ommegaande een mailtje. j.sickmann@planet.nl

o   Wist u dat er een petitie op internet te vinden is waarin u kenbaar kunt maken dat hoogbouw aan de Eem niet wenselijk is? Klik de volgende link aan:http://petities.nl/petitie/geen-hoogbouw-aan-de-eem 

o   Wist u dat er over dit onderwerp woensdagavond 15 april een bijeenkomst is in KADE . Zie de onderstaande uitnodiging. 

Kade Café (Eemhuis) Eemplein 77, Amersfoort, Inloop:19.00 uur

Start: 19.30 u , Einde: 21.30 uur 

Geachte betrokken inwoners van Amersfoort en omstreken, 

P4071263Zoals wij vorige week hebben aangekondigd staat er op woensdag 15 april een informatiebijeenkomst gepland over de bouwontwikkelingen rondom de Eemhaven.

Voor de avond hebben wij auteur en inspirator Pep Degens bereid gevonden om voor de nodige structuur en verlichting te zorgen.

De afgelopen weken heeft de initiatiefgroep van de Stichting Vrienden van de Eemhaven io (SVE io) verder invulling gegeven aan haar ambities.

Deze hebben geresulteerd in een bredere visie dan alleen voor het kavel blok 3 (de grijze grindbak).

Gereon Bargeman (stedenbouwkundige) zal een presentatie houden waarin deze visie verduidelijkt wordt.

Er zullen korte presentaties gehouden worden afgewisseld met filmpjes over duurzame stadsontwikkeling en mogelijke invulling van het gebied. Wij hopen met deze avond een brede samenwerking te inititieren. Dit willen wij bereiken met behulp van onder andere de cocreatiedriehoek. Caroline Denijs zal deze methode toelichten.

Wij staan open om samen met de Stad (inwoners, bestuur en ontwikkelaars) dit gebied nog sterker en spannender te maken. Pak deze kans en kom ook meepraten op deze avond van het samenwerken.

Namens de initiatiefgroep SVE io

Laurens Olieman

0649759175 

DSC_8297o   In het Wijkmuseum Soesterkwartier is afgelopen zaterdag een nieuwe fototentoonstelling geopend over “Speeltuinen in het Soesterkwartier” . De openingshandeling is verricht door de 99 jarige Cees van Enteren. (De heer van Enteren is jarenlang voorzitter geweest van Speeltuinvereniging Soesterkwartier.)  Het wijkmuseum is iedere zaterdag open van 12.00-17.00 uur. Lees het artikel over de tentoonstelling op cde website: www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

Adres: St. Bonifaciusstraat 61 

DSC_8132o   Trouwens, het Soesterkwartier heeft nu ook een kinderpersbureau. Zie het verslag van de opening van de tentoonstelling over de speeltuinen ophttp://www.soesterkwartier.info/speeltuinen-open-in-het-wijkmuseum 

o   GEKNIPT VOOR U: Symposium Herstel van beken en oude watersystemen – 16 april 13.30 uur – in gebouw Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed)

Aan dit symposium doet ook Universiteit Amersfoort mee. Universiteit Amersfoort is gevestigd in De War (gebouw Warner Jenkinson aan de Eem). Zie:http://www.cultureelerfgoed.nl/agenda/symposium-herstel-van-beken-en-oude-watersystemen

o   VOORAANKONDIGING: Op zaterdag 25 april is er van 11.00-15.00 uur rommelmarkt in de St. Bonifaciusstraat. Er is ook muziek!