Eigen parkeerplaatsen voor Buurauto in het Regentessekwartier in Den Haag

Aan de kop van de Regentesselaan tegenover adres Regentesplein 216 zijn de eerste twee elektrische autodeel parkeerplekken ter beschikking gekomen voor buurtinitiatief de Groene Regentes.

In samenwerking met de gemeente Den Haag zijn er twee autodeel parkeerplekken gereserveerd die gebruikt zullen worden als vaste parkeerplaats voor de elektrische Buurauto’s. Tevens is er een laadpaal geplaatst. Hiermee kunnen de Buurauto’s geladen worden met lokaal opgewekte stroom door Zonne Coöperatie Haags Opgewekt, ook een initiatief van de Groene Regentes. De Buurauto’s worden gedeeld door een groep van 15 mensen.

Zo zorgt autodelen op termijn voor minder parkeerdruk en meer ruimte in de straten. Door elektrisch te rijden wordt een bijdrage geleverd aan een betere lucht kwaliteit en minder lawaaioverlast. En door de elektriciteit lokaal op te wekken wordt ervoor gezorgd dat de gebruikte stroom ook echt duurzaam is.

Naast de twee Buurauto’s bij het Regentesseplein is er nog een derde auto die gebruikt wordt in Valkenbos.

Vruchtenbuurt van start

Inmiddels zijn in de Vruchtenbuurt in Den Haag na een intensieve wervingscampagne door een zeer enthousiast team in de wijk ook hier de eerste 8 mensen van start gegaan. Als je nog buren kent die mee willen doen, laat het ons dan even weten of ga naar www.buurauto.nl

Fietsendrager beschikbaar voor op de achterklep van de Nissan LEAF (ZE0)
Er wordt ons regelmatig gevraagd of er fietsen mee kunnen op de auto’s van Buurauto. Met ingang van heden kan dat op de Nissan Leafs.
Wil je een fietsendrager, dan kun je die met je groep zelf aanschaffen. Buurauto koopt ze niet in. Zie deze website.
Buurauto medeondertekenaar Green Deal

Onder toeziend oog van Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft Buurauto op donderdag 4 oktober jl. samen met 40 andere partijen de Green Deal Autodelen ondertekend. Gemeenten, provincies, leasebedrijven, deelauto-aanbieders, Stichting Natuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat doen hieraan mee. Het doel is om 100.000 deelauto’s en 700.000 gebruikers van deelauto’s te realiseren in 2021. Op dit moment zijn er zo’n 41.000 deelauto’s.

Staatsecretaris Van Veldhoven: “Een eigen auto voor de deur klinkt zo vanzelfsprekend. Maar auto’s staan gemiddeld 23 van de 24 uur stil. Door een auto te delen staat deze minder lang geparkeerd. Dat scheelt ruimte en de kosten van een parkeervergunning. Bovendien blijkt dat autodelers hun auto bewuster gebruiken, en daarom een stuk minder CO2 uitstoten”. Onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving laat zien dat autodelers 8 tot 13% minder CO2 uitstoten. Het bewuster gebruik van de auto komt ook de bereikbaarheid ten goede. De noodzaak tot maatregelen is groot. Alleen al in de Randstad komen er de komende 10 jaar 500.000 mensen bij.
AirQon en Buurauto verduurzamen evenementen met stroom uit autoaccu’s

Je eigen elektrische auto ter beschikking stellen aan een festival, zodat het festival de stroom kan gebruiken om het bier koud te houden. Dat is de toekomst.

AirQon wil dieselaggregaten, die gebruikt worden op festivals of evenementen voor stroomvoorziening, vervangen door duurzame stroom van elektrische auto’s, het liefst van bezoekers. Op die manier wil het de CO2-uitstoot terugdringen. Buurauto zal als partner in dit project fungeren en vaak elektrische auto’s ter beschikking stellen op festivals in Breda.
Superinnovatief
Tijdens de dag van de duurzaamheid, ontving het Bredase projectsubsidie van 80 procent van de begroting van 3,2 miljoen euro vanuit het Europese programma ‘Urban Innovative Actions (UIA)’.

AirQon en Buurauto werken samen met de gemeente Breda, die de subsidieaanvraag deed. Meerdere partijen hebben die aanvraag ondersteund, zoals de Bredase festivals Breda Barst en Ploegendienst. Het komende festivalseizoen is deze opstelling vaker te zien in op evenementen Breda.

Buurauto was de laatste tijd zeer actief 

Steeds meer buren, gemeenten, bedrijven, energiecoöperaties en projetcontwikkelaars kennen Buurauto en willen dat wij hen helpen met het verder brengen van de energietransitie. Dat doen wij graag. Daarom waren wij de afgelopen weken wel heel actief.

Vrijdag 21 september: Parking Day Rotterdam
Vrijdag 21 september: Buurtborrel vereniging Parkeren in Nieuw Sloten
Zaterdag 22 september: Burendag Montfoort
Zaterdag 22 september Innovatieplein, Nijmegen
Donderdag 27 t/m zaterdag 29 september Springtij, Terschelling
Zaterdag 29 september: Buurauto-bijeenkomst Bezuidenhout Den Haag
Woensdag 10 oktober: Dag van de Duurzaamheid Blok 35, IJburg, Amsterdam
Zaterdag13 oktober: Week van de Duurzaamheid Amersfoort
Zaterdag 13 oktober: Week van de Duurzaamheid Utrechtse Heuvelrug
Zaterdag 13 oktober: Duurzaamheidsmarkt, Beverwijk

Als ook wilt helpen om de energie- en mobiliteitstransitie een duwtje te geven en je denkt dat Buurauto hierbij kan helpen, op jullie evenement komt of je wilt voor een groep geïnteresseerden een presentatie laten geven, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken dan graag of wij aanwezig kunnen zijn.