SpoorparadeDeze week is de SPOORPARADE begonnen. We zijn ontzettend trots dat dit grote spektakel op onze Wagenwerkplaats plaatsvindt. Vooral als je aan de Soesterweg woont, of daar in de buurt, kan je er gewoon letterlijk niet omheen. (Wel lastig als je even binnendoor wilt steken naar het Station…)

Bekijk hier de trailer van SpoorParade Amersfoort:

Helemaal onderaan deze mail ziet u een lijstje “Kraam Burgerinitiatieven”. Die Kraam staat op de Wagenwerkplaats, vlak bij de Veerensmederij. Mocht u deze week op de Wagenwerkplaats langskomen, ga er gerust even langs. Op vrijdag en op dinsdag kunt u er ook inschrijven voor het boek over het Soesterkwartier dat in herdruk verschijnt, (met achterin een aantal nieuwe hoofdstukken met veel aanvullingen over de geschiedenis van het Soesterkwartier). We hebben ook nog iemand nodig die in de kraam Burgerinitiatieven zou willen helpen. Lees de oproep onder het lijstje.

Binnenkort ontvangt u ook bericht van mij over de Duurzaamheidsdagen die we op 30 en 31 oktober op de Wagenwerkplaats houden. Iedereen die graag met ons mee wil nadenken over de (duurzame) toekomst van de Wagenwerkplaats kan zich aanmelden om met ons mee te denken. Vooral de naaste buren van de Wagenwerkplaats zijn heel erg welkom. Het is erg belangrijk, omdat er volgend jaar een bestemmingsplan wordt opgesteld over de Wagenwerkplaats. Dat is een onderwerp dat ook voor het Soesterkwartier van belang kan zijn.

En, bent u al eens in het Wijkmuseum wezen kijken? Iedere zaterdag van 12.00-17.00 uur in de St. Bonifaciusstraat 61. Nog één maandje tentoonstelling over 25 jaar Stadsvernieuwing, met foto’s en knipsels. Er is veel veranderd in die tijd. Daarna krijgen we een nieuwe expositie “Er zit muziek in het Soesterkwartier.” Bent u een oude Soesterkwartierder? Wij zoeken nog foto’s en andere herinneringen over het muziekverleden van onze buurt.

Vriendelijke groet, Joke Sickmann

033 4611474
Kraam Burgerinitiatieven op de Wagenwerkplaats Iedere dag van 10.00-18.00 uur.
Donderdag 16 oktober Siesta

Vrijdag 17 oktober Burgerinitiatieven algemeen, werkgroep Woonwerkplaats en Wijkmuseum

Zaterdag 18 oktober Werkgroep Woonwerkplaats van Vereniging Duurzaam Soesterkwartier en eventueel Wijkmuseum

Zo 19 oktober Soesterhof

Maandag 20 oktober Groene Spoor

Dinsdag 21 oktober Wijkmuseum Soesterkwartier

Op vrijdag 17 oktober en zaterdag 18 oktober hebben we nog een aantal uren hulp nodig in de kraam van de Burgerinitiatieven. Is er iemand in de buurt die het leuk vindt om het Soesterkwartier te promoten? Er worden 15.000 bezoekers per dag verwacht op de Wagenwerkplaats. Aarzel niet, en stuur me een mailtje, met uw telefoonnummer.  j.sickmann@planet.nl

. Ik bel u dan op om nog wat verdere toelichting op deze vraag te geven.