Buitenverblijf (Custom)Vanaf vrijdag kunnen de Aziatische olifanten in DierenPark Amersfoort weer lekker ravotten in vers zand. Met shovels wordt vierhonderd kuub zand in het Rijk der Reuzen gestort om het verblijf extra aantrekkelijk voor de dikhuiden te maken. “Zo wordt de natuurlijke omgeving van de olifanten nog meer nagebootst”, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders.

“Met een nieuwe laag zand worden er allerlei heuveltjes gecreëerd waarop de olifanten kunnen ravotten en tegenaan kunnen liggen. Net als in het wild”, aldus verzorger Bas. Het Rijk der Reuzen bestaat uit een binnen- en buitenverblijf dat bij elkaar vierduizend vierkante meter beslaat. Daarmee is het één van de grootste olifantenverblijven van Europa. Een flinke klus dus om dit hele verblijf van een verse laag zand te voorzien.

Aanstaande vrijdag mogen de olifanten hun vernieuwde verblijf betreden. “Dat wordt een prachtig gezicht. De olifanten zullen dolenthousiast zijn. Een vernieuwde omgeving zorgt voor allerlei nieuwe prikkels”, zegt hoofdverzorger Bas.

De hele zomervakantie organiseert DierenPark Amersfoort: Help de dierenverzorger. Vroege vogels kunnen de verzorgers helpen het vernieuwde olifantenverblijf schoon te houden en om er voedsel te verstoppen voor de dieren. Tickets zijn te koop via: http://www.dierenparkamersfoort.nl.

Tijdens de werkzaamheden zijn de olifanten wel zichtbaar voor het publiek. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de site van DierenPark Amersfoort: http://www.dierenparkamersfoort.nl/dierenpagina/live-dieren-kijken/.