DSC_6934 Even terug in de tijd; 25 november 2015 werd het bestuur van de Speeltuin Soesterkwartier met een smoes naar het Leer Hotel gelokt. Onder het mom van een bijeenkomst over onderhoudstoestellen, kwam toen Sinterklaas hoogst persoonlijk een schatkist overhandigen. Wat na opening door Mani ter Wal tot algehele verbijstering leidde. Een cheque van 10.000 euro, met de toezegging tot nog eens 40.000 euro de navolgende jaren voor het benodigde onderhoud van speeltoestellen.

Voor wie het nog een keer wil lezen, klik hier.

Nu deed zich toen het feit voordat de tokkelbaan hoognodig aan vervanging toe was en het dus heel goed uit kwam dat deze donatie van de stichting Katholiek Jeugdwerk Soesterkwartier,  plaats vond.

DSC_6731Men heeft hard gewerkt en de nieuwe tokkelbaan, was op tijd klaar om met de Pasen 2016 functioneel te worden. Maar dan moest er wel een soort feestje komen.

Wel dat kwam er. Paaszaterdag 26 maart waren er veel activiteiten gepland in de Speeltuin. s’morgens paaseieren zoeken voor de  kinderen, een Kip/Kuiken dart toernooi. En in de middag diverse spel attributen in de Speeltuin. Dus daar paste mooi de officiële opening van de tokkelbaan bij.

DSC_6739Na het paaseieren zoeken ( afzonderlijk verslag op deze website) werden er wat aanpassingen gedaan. Zo werd er een poffertjeskraam opgebouwd. Een reusachtig dartscherm neer gezet, waar de kinderen met grote namaak pijlen kon proberen de 180 te gooien.

Het werd een drukte van belang. Alle kinderen mochten gratis poffertjes eten. En ook de darters binnen konden zich “laven”aan deze warme deeg schijfjes.. ( van het kip/kuiken dart toernooi volgt een afzonderlijk verslag). Een grote Paashaas met een mand vol eieren, trok uiteraard de nodige aandacht en vele kinderen moesten even met de Paashaas op de foto.

DSC_7234Gezien het mooie weer, trokken veel wijkbewoners naar de speeltuin. Blije gezichten en heel veel spelende kinderen. Tegen de klok van 14.00 uur was gepland om de tokkelbaan te openen. De heren Bosman en Huijbregts van de Stichting Katholiek Jeugdwerk Soesterkwartier kwamen als de donateurs, om de opening’s handeling te verrichten. Alhoewel de Penningmeester ( Huijbregts) even op zich liet wachten .

DSC_7222Het slingergedeelte van de tokkelbaan , dat deel wat langs de stalenkabel zoeft, was vastgebonden aan een rood/wit afzet lint en de Heer Bosman, had de eer met een “nieuwe”schaar dit lint door te knippen.

DSC_7224Aan Mimoun van het Jeugd Persbureau de ultieme test,om als eerste dan de oversteek te maken.

Na een korte toespraak van de Hr Bosman, volgde dan de handeling als omschreven. En Mimoun zoefde inderdaad naar de andere zijde ( en terug), waarna de Paashaas ook een poging deed om een “zoefje”te maken.  Hierna nam de jeugd het over en is de tokkelbaan intensief in gebruik genomen.

Een gezellige middag en viering van Paaszaterdag in Speeltuin Soesterkwartier met diverse hoogtepunten, zowel binnen als buiten.

DSC_7227Vanavond sluit de Speeltuin af met een darttoernooi voor volwassenen.

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy./ Mimoun Jeugd Persbureau.